POZITIVAN TEST

Kuvajtski šeik hospitaliziran zbog Covida u Italiji, na svojoj jahti obilazio je hrvatske otoke

Za razliku od njega, šest osoba koje su s njim bile na jahti imale su negativne prve testove
Reggio di Calabria
 Universal Images Group/Deagostini/Alamy/Alamy/Profimedia

Kuvajtski šeik koji je polovicu kolovoza proveo na luksuznoj jahti obilazeći hrvatske otoke, po dolasku na jug Italije sredinom prošlog tjedna završio je u tamošnjoj bolnici.

Vremešnom 71-godišnjem bogatašu utvrđen je Covid-19 te je, prema navodima lokalnih talijanskih medija, hospitaliziran na Odjelu zaraznih bolesti u bolnici Pugliese Ciaccio di Catanzaro. On je, naime, 26. kolovoza doplovio s jahtom u popularno turističko odredište Tropeu na Tirenskom moru, a s obzirom na stroge kontrole i obavezna testiranja na koronu, nije dugo trebalo da test pokaže da je pozitivan na virus.

Za razliku od njega, šest osoba koje su s njim bile na jahti imale su negativne prve testove, a riječ je o dvojici članova sindikata arapskih emirata te četvero članova posade, inače francuskih državljana. Ovisno o idućem testiranju 3. rujna koje opet moraju proći, ovisit će trajanje njihove karantene. U slučaju da ostanu negativni, Tropeu će smjeti napustiti i otputovati za Monaco koji im je bio krajnja destinacija, ali bez šeika.

Gdje se šeik zarazio još se uvijek pokušava detektirati, a ono što je do sad utvrđeno, luksuzna jahta je iz Hrvatske preplovila Jadran i stigla do jonskog dijela Calabrije kod Crotonea, odakle su se otisnuli na krajnji jug do mjesta Reggio di Calabria nakon kojeg su se zaputili do Tropee gdje je šeik, prilikom stupanja na kopno, "pao" test.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:23