'ČUDOVIŠTE IZ HORNBACHSEEA'

LABUĐE JEZERO U OPASNOSTI OD NEPOZNATOG PREDATORA Misteriozno čudovište proždire mlade labudove, ali ni potraga sa 500 ribara nije ga uspjela otkriti

 
 Vasily Fedosenko / REUTERS

Lov na misterioznog grabežljivca kojega lokalno stanovništvo optužuje da proždire labuđi podmladak na jezeru blizu grada Karlsruhea i u subotu je bio neuspješan, unatoč tomu što se potrazi odazvao velik broj mještana.

"Pronašli smo jednu vrstu slatkovodne ribe, no nije riječ o grabežljivoj ribljoj vrsti", rekao je lokalni zaposlenik, dodavši da je sljedeći potez vlasti isušivanje jezera.

Grabežljivac kojega mjesni mediji nazivaju "Čudovištem iz Hornbachseea" već mjesecima napada obitelji labudova i ostale životinje koje žive na jezeru i blizu njega.

Neki sumnjaju da je riječ o divovskome somu ili sličnoj ribljoj vrsti.

Oko 500 ribara amatera i onih profesionalnih u subotu se dalo u veliku potragu. Spektakl su, po pisanju mjesnih medija, sa zanimanjem pratili i labudovi.

Profesionalci su rekli da, po broju ulovljenih riba u jezeru nema nikakve grabežljive riblje vrste, no da kane isušiti jezero, ukoliko predatora ne pronađu u dogledno vrijeme.

Ihtiolog koji je sudjelovao u potrazi vjeruje da bi glavni krivac za nagli nestanak labuđih ptića mogle biti i lisice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:51