KAOS U BIH

LAGUMDŽIJA BRANI MILANOVIĆA 'Došao je da smiri situaciju, a ne da žari i pali! Hrvate su nam prijatelji'

 Srđan Vrančić / CROPIX

SARAJEVO - Hrvatska se u odnosu prema Bosni i Hercegovini u sadašnjoj kriznoj situaciji ponaša kao prijatelj i to treba cijeniti, izjavio je u srijedu u Sarajevu ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija odbacujući istodobno kritike koje su se zbog posjeta Mostaru mogle čuti na račun predsjednika hrvatske vlade Zorana Milanovića.

"Premijer Milanović je u Mostar došao na poziv predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande. Tamo je došao ne da žari i pali nego da smiruje situaciju i da se uvjeri kako Hrvatska može pomoći", kazao je Lagumdžija novinarima.

KOMENTAR JUTARNJEG Žalosno je što je baš Jasmila Žbanić tako ružno napala Milanovića

Šef bosanskohercegovačke diplomacije istodobno je potvrdio kako su vlasti BiH pravodobno i sukladno diplomatskim pravilima bile informirane o dolasku premijera Milanovića.

Dodao je kako je i nakon toga bio u kontaktu s hrvatskim premijerom.

SMIRIVANJE KAOSA? U Sarajevu tek 30-ak prosvjednika, promet nisu ni pokušali blokirati

"Milanovića je zanimalo kako Hrvatska može biti više prisutna u planovima Europske unije u odnosu na BiH", kazao je Lagumdžija dodajući kako je na sličan način u kriznim danima komunicirao i s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

Tako je bilo i prije njezina odlaska u Bruxelles gdje je početkom tjedna na sastanku ministara vanjskih poslova članica EU raspravljano o stanju u BiH.

"Naše susjede trebamo gledati kao prijatelje", kazao je Lagumdžija istaknuvši kako ne treba prema svakome biti sumnjičav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:52