PROBLEMI SA SRCEM?

Lavrov sletio na Bali pa navodno završio u bolnici, javili se iz Rusije: ‘Sergej i ja ne možemo vjerovati svojim očima‘

Odmah nakon objave vijesti, rusko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je izvješća rekavši da je riječ o ‘lažnim vijestima‘

Sergej Lavrov

 Twitter

Indonezijske vlasti su izvijestile da je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov prevezen u bolnicu odmah po slijetanju na Bali, gdje se održava summit G20, prenose strane agencije.

Trojica dužnosnika vlade Indonezije i jedan medicinski djelatnik rekli su da mu je pružena liječnička pomoć, a dvojica su ustvrdila da je Lavrov imao problema sa srcem. Nikakve dodatne pojedinosti nisu poznate. AP javlja da je Lavrov prebačen u bolnicu Sanglah u Denpasaru.

Veleposlanstvo Rusije u Indoneziji zasad se nije oglašavalo o slučaju.

Odmah nakon objave vijesti, rusko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je izvješća rekavši da je riječ o ‘lažnim vijestima‘, prenosi Reuters.

- Sergej i ja gledamo vijesti iz Indonezije i ne možemo vjerovati svojim očima: ispada da je ministar hospitaliziran. Ovo je naravno, akrobacija u lažiranju, poručila je Maria Zaharova, glasnogovornica ministarstva.

Zaharova je ubrzo na svoj profil na Telegramu objavila snimku na kojoj Sergej Lavrov, kako se čini, sjedi na terasi svog apartmana hotela na Baliju i čita neke dokumente.

- O našemu predsjedniku se već 10 godina piše da se razbolio. Takva igra nije novost u politici, poručio je Lavrov s Balija.

Lavrov je, kako prenosi agencija RIA Novosti, savjetovao novinarima sa Zapada da budu iskreniji i češće pišu istinu.

U međuvremenu je guverner pokrajine Bali rekao za Reuters da je Lavrov posjetio bolnicu radi pregleda, ali da je s njegovim zdravljem sve u redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 08:41