DRSKI LOPOVI

LAŽNI ŠEICI U LUKSUZNIM HOTELIMA PLJAČKALI PRAVE ARAPSKE MOĆNIKE Na prevaru im upadali u sobe i odnosili sefove s blagom

Guests look at boats displayed at Dubai's International Boat Show on March 3, 2015. Over 850 international, regional and local exhibitors from more than 50 countries are showcasing their boats and products to the Middle East 's and international marine investors and enthusiasts. AFP PHOTO / MARWAN NAAMANI
 MARWAN NAAMANI

U Francuskoj su uhićena dvojica muškaraca osumnjičena za krađu sefova iz desetak soba u luksuznim hotelima od Monaca i Nice do Pariza.

Lopovi su prije pljačke doznali broj sobe bogatih arapskih gostiju iz Zaljevskih zemalja, a zatim bi se na recepciji lažno predstavili kao gosti koji su izgubili ključ.

Nakon toga došli bi do ciljane sobe i pomoću stetoskopa provjeravali na vratima ima li koga u sobi. Sefove u sobama uklanjali su pomoću čekića i dlijeta, a zatim bi mirno napustili hotel sa sefom u torbi.

Dvojica osumnjičenih, 56-godišnjak i 31-godišnjak, na koncu su u ponedjeljak uhvaćeni u Saint-Etienneu, jer su prepoznati zahvaljujući snimci nadzorne kamere iz njihove prethodne pljačke.

Policija je kod osumnjičenih pronašla nakit, luksuznu odjeću i stranu valutu u vrijednosti 80 tisuća eura, kao i dvadeset kartica za otvaranje hotelskih soba, stetoskop, čekić i dlijeto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:23