VOJVODINA

Ledena kiša u Subotici srušila 21 stablo i više električnih stupova, oštetila 20 vozila i objekata

Kišne kapi smrzavale su se na drveću i stupovima, koji su se potom pod teretom leda i zbog raskvašenog tla rušili

Ilustrativna fotografija

 Tea Cimas/Cropix

Ledena kiša koja je pala tijekom vikenda u Subotici na sjeveru Vojvodine srušila je 21 stablo i više električnih stupova, oštećeno je 20 vozila, kao i objekata, no nitko nije stradao, objavio je u utorak gradski portal „Subotica.com“.

Stručne službe objašnjavaju da su se kišne kapi smrzavale na drveću i stupovima, i da su se oni pod teretom leda i zbog raskvašenog tla rušili.

Oborenih stabala i stupova bilo je u samom središtu grada, ali i u okolnim naseljima na sjeveru Bačke, a posebno su opasnost predstavljali oštećeni električni i telefonski kablovi.

Poduzeće „Čistoća i zelenilo“ u ponedjeljak je zaprimilo 52 prijave, a u utorak još dvadesetak, zbog čega su njihove službe stalno na terenu.

Gradski parkovi u Subotici su zatvoreni zbog opasnosti od rušenja stabala, navodi gradski portal koji dodaje da se ovakva slika ledom okovane Subotice ne pamti.

Park 'Dudova šuma' obilježen je crvenom trakom kao izuzetno opasan, dok se šteta samo vizualno procjenjuje, jer ni njihovi ne uposlenici ne ulaze na intervenciju u park.

Nema podataka o količini padalina, no led koji se stvorio na drveću, stupovima, automobilima i kablovima bio je debeo najmanje dva do tri centimetara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 09:47