DUG RADNI STAŽ

LEGENDA BIJELE KUĆE PREMINULA OD KORONAVIRUSA Radio u administracijama 11 predsjednika, punih 55 godina!

 
Ilustracija
 White House Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

Bivši batler Bijele kuće, koji je tamo radio tijekom mandata čak 11 američkih predsjednika, preminuo je u 91. godini nakon zaraze koronavirusom, piše Daily mail.

Wilson Roosevelt Jerman umro je u petak, a bio je jedan od zaposlenika s najdužim radnim stažem u Bijeloj kući. Svoju karijeru koja je trajala pet i pol desetljeća započeo je 1957. godine kao čistač za vrijeme administracije predsjednika Eisenhowera.

Njegova unuka Jamila Garrett ispričala je za Fox 5 da je njezin djed promaknut u batlera kad je predsjednik John F. Kennedy stupio na dužnost šezdesetih, i to zahvaljujući prvoj dami.

'Jackie O. ga je zapravo promaknula u batlera zbog njihovog prijateljstva', ispričala je njegova unuka i dodala da se djed zbližio i s obitelji Bush kad je 1989. u Bijelu kuću došao bivši predsjedni George H.W. Bush.

Kad je Bush stariji postao predsjednik te se s obitelji doselio u Bijelu kuću, George Bush mlađi se teško prilagođavao na novo okruženje. Imao je i problema sa spavanjem. Moj djed bi tada sjedio s njim u sobi dok god on nije zaspao', dodala je Garrett.

Bivšem predsjedniku Georgeu W. Bushu i njegovoj supruzi Lauri Jerman je ostao u lijepom sjećanju.

'Bio je drag čovjek. Bio je prva osoba koju bismo vidjeli ujutro kad napuštamo rezidenciju, i posljednja osoba koju bismo vidjeli navečer kada bismo se vratili', ispričali su.

Jermanova unuka je posebno zahvalna Michelle Obami, čiji je suprug bio posljednji predsjednik za vrijeme čije administracije je njezin djed radio u Bijeloj kući.

Ta bivša prva dama je Jermanovu fotografiju uključila i u svoj bestseler, memoare 'Becoming'.

Pred kraj svojeg radnog staža Jerman je radio na pola radnog vremena, a u mirovinu je otišao 2012. godine.

Možda je tajna njegovog uspjeha bila upravo to što izvan radnog mjesta nije pričao o svojem poslu.

'Bilo bi tu previše pitanja. Vidiš, ali nikad ne vidiš. Čuješ, ali nikad ne čuješ. I ne znaš baš ništa', ispričao je 2017. u intervjuu za Vanity Fair.

Unuka ga opisuje kao obiteljskog čovjeka. Kaže da je uvijek volio služiti drugima, bez obzira na to tko je ta osoba. Želim da se svijet sjeća mog djeda kao zaista autentične osobe. Uvijek je bio svoj. To je učio i nas, cijelu obitelj. I to njegovo nasljeđe će se i nastaviti', zaključuje njegova unuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:09