MIKI MANOJLOVIĆ

LEGENDARNI SRPSKI GLUMAC KAŽE DA SU PROSVJEDI U BEOGRADU UZALUDNI, A NJEGOVI KOLEGE ISKORIŠTENI 'Glumci su neminovno uključeni u politiku, ali...'

 Neja Markičević / CROPIX

Srbijanski glumac Miki Manojlović ocijenio je u subotu da su prosvjedi koji su u Srbiji počeli prije osam tjedana uzaludni jer oporba nema program te je naglasio da su glumci neminovno uključeni u politiku, ilustrirajući to i svojim aktualnim angažmanom u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK).

„Ne želim ništa mnogo reći, ali: oporba sada, ona nema program. Tako da je njihov prosvjed uzaludan“, rekao je Miki Manojlović za Deutsche Welle.

Uz konstataciju da su glumci neminovno uključeni u politiku, istaknuo je i da ih političke stranke iskorištavaju.

"Naravno da smo i mi politički umiješani. Evo, dok se te stvari (prosvjedi) događaju u Beogradu, ja u Zagrebu igram ’Kralja Leara’ u Hrvatskom narodnom kazalištu. I to je politika. Otvaranje HNK u trenutku kada je desnica jaka“, rekao je Manojlović za DW.

Za politiku su, prema njegovim riječima, potrebni mnogi talenti "a glumci, ako su inteligentni - a ima i takvih, ne mnogo, ali ih ima - su prije svega senzibilni, oni vide kada se nešto događa“.

Međutim, glumci politički djeluju nezrelo, kaže Manojlović. "Glumci su na početku prepoznatljivi i zato su svi bili iskorišteni.... Sve stranke su iskoristile umjetnike“, ocijenio je on.

Trojica srbijanskih glumaca - braća Sergej i Branislav Trifunović, te Nikola Kojo, aktivno sudjeluju u građanskim prosvjedima koji su se posljednjih tjedana iz Beograda proširili na dvadesetak gradova u Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2023 23:15