OBJAVA KOMPANIJE

Let Air Francea između Pariza i Moskve otkazan zbog stanja u Bjelorusiji

Let 1154 je trebao poletjeti u 10,20 h iz Pariza i sletjeti u 15 h u moskovsku zračnu luku Šeremetjevo
 Alain Jocard/AFP

Let Air Francea između Pariza i Moskve otkazan je u srijedu zbog stanja u Bjelorusiji čiji se zračni prostor zrakoplovnim kompanijama ne preporučuje prolaziti nakon presretanja jednog linijskog zrakoplova, objavila je kompanija.

"Air France potvrđuje otkazivanje leta AF1154 26. svibnja 2021. na liniji Paris-Charles de Gaulle-Moskva zbog operativnih razloga povezanih sa zaobilaženjem zračnog prostora Bjelorusije, što zahtijeva odobrenje ruskih vlasti da se uđe u njihov zračni prostor", rekao je jedan glasnogovornik nakon ranije objave "odgode" tog leta.

"Posljedično, također je otkazan i povratni let AF1155", dodaje Air France, i rekao je da" žali zbog neugodnosti koje iz toga proizlaze".

"Putnike je preuzelo osoblje Air France na međustanicama Paris-Charles de Gaulle i Moskva. Nudi im se kasniji let ili povrat novca ", dodaje isti izvor.

Let 1154 je trebao poletjeti u 10,20 h iz Pariza i sletjeti u 15 h u moskovsku zračnu luku Šeremetjevo.

Air France navodi da su dva leta predviđena između Pariza i Moskve u četvrtak i petak.

Čelnici Europske unije naredili su dužnosnicima da nametnu nove sankcije Bjelorusiji i pronađu način da se zabrani let bjeloruskim prijevoznicima u zračnom prostoru EU-a nakon što je prisilno prizemljen Ryanairov avion u Minsku i uhićen oporbeni novinar.

Bjeloruski predsjednik Lukašenko je ranije u srijedu kazao kako je djelovao po zakonu i u skladu sa svim međunarodnim normama, a da oni koji ga kritiziraju to koriste kako bi potkopali njegovu vlast, te da Zapad želi "ugušiti" njegovu zemlju.

Bjeloruski putnički zrakoplov na letu iz Minska u Barcelonu okrenuo se u srijedu, pokazuju podaci Flightradara24 nakon što ga je Poljska obavijestila da možda neće moći ući u francuski zračni prostor.

Let 2869 bjeloruskog državnog prijevoznika Belavie iz Minska trebao je sletjeti u Barcelonu u srijedu poslijepodne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2022 22:56