STARMER NA PLOČNIKU

Lidera britanske oporbe, gorljivog pristalicu lockdowna, istjerali iz puba: ‘Marš van!‘

Na snimci se vidi kako su ugostitelja trebali pridržavati Starmerovi zaštitari jer bi u suprotnom nasrnuo na vođu opozicije
Keir Starmer i Rod Humphris
 Ben Birchall/Pa Images/Profimedia

"Izlazi iz mog puba!! Taj čovjek ovdje nije dobrodošao" - vikao je vlasnik jednog puba u Engleskoj kad mu je u posjet došao vođa oporbene Laburističke stranke Keir Starmer.

Britanski mediji dobili su pravu poslasticu u ponedjeljak kad je Starmer odlučio obići jugozapadni engleski grad Bath kako bi podupro kandidata zapadne Engleske za gradonačelnika Dana Norrisa uoči predstojećih izbora.

U jednom trenutku, Starmer je sa svojim timom ušao u lokalni pub The Raven. Vlasnik puba i pristaša laburista, Rod Humphris, počeo je vikati i zahtijevati da Starmer izađe "jer nije dobrodošao".

Na snimci se vidi kako su ugostitelja trebali pridržavati Starmerovi zaštitari jer bi u suprotnom nasrnuo na vođu opozicije.

Starmer je na kraju odlučio izaći iz puba, a ugostitelj ga je slijedio i sasuo mu u lice sve što misli o njemu i njegovom vođenju stranke.

"Iznevjerio si me! Bio sam glasač Laburističke stranke cijeli svoj život. Nisu u stanju biti oporba", rekao je Humphris.

Starmer je bez riječi gledao u bijesnog ugostitelja koji je nastavio svoj monolog:

"Znaš li koja je prosječna dob umrlih od covida? 'Prema Uredu za nacionalnu statistiku je 82 godine i tri mjeseca. A prosječna dob u kojoj inače umiru? Osamdeset godina. Shvaćaš li da smo sj***li naše gospodarstvo jer stari ljudi umiru?".

Osim što mu zamjera što je podržao lockdown, ugostitelj tvrdi da je Starmer pogriješio i u tome što se kao oporba nije više protivio nošenju maski.

"Nema dokaza da maske djeluju" tvrdi Humphris, "Mnoge države svijeta nisu uvele lockdown, a niti jedna od njih nije imala više smrtnih slučajeva od nas."

Kad je uspio doći do riječi, Starmer mu je kratko poručio koliko su posla radnici NHS (britanski Nacionalni zdravstveni sustav) imali od početka pandemija, uključujući njegovu suprugu i medicinsku sestru Victoriju.

"Zdravstveni radnici bili su potpuno zatrpani slučajevima. Bili su na prvoj crti bojišnice održavajući ljude na životu, tako da mi zaista ne trebaju vaša predavanja o ovoj pandemiji", poručio mu je vođa laburista.

Otkako je Sir Keir Starmer prošle godine zamijenio Jeremyja Corbyna na poziciji čelnika, Laburistima je značajno pala popularnost.

Prema posljednjim rezultatima ankete YouGov, konzervativci imaju podršku 43 posto birača, što je 14 posto više od laburista.

Laburistima je podrška pala za pet posto na 29 posto, što je najniža brojka od početka 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:59