ŠTRAJK GLAĐU

Liderica srpske oporbe mora na intenzivnu njegu: ‘Stanje je dramatično, ali molim doktore za još samo jedan dan...‘

‘Ono što smo uspjeli je alarmirati pametne, racionalne i ispravne ljude koji su bili promatrači na izborima‘

Marinika Tepić

 Oliver Bunić/Afp

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić koja 12 dana štrajka glađu izjavila je da su doktori danas tražili da je hospitaliziraju i da je prebace na odjel intenzivne njege, ali da je to ona odbila, piše srbijanski N1.

„Ja se sama sa sobom osjećam dobro, ali moram kazati da rezultati nisu baš dobri. Sada sam pod stalnim nadzorom liječnika. Analize su pokazale da mi se dramatično mijenja stanje, da mi infuzije više ne pomažu. Rizici za bubrege su dramatično povećani.

Liječnici su došli da me odvedu, s obzirom na trajanje ovog, na intenzivnu njegu. Zamolila sam ih ako postoji način da izdržimo bar do sutra, s obzirom da se sutra ponavljaju ovi apsurdni izbori“, kaže ona.

Dodaje da je jedan od problema i to što više zbog stanja vena ne može dobiti infuziju.

„Vene su osjetljive i ne mogu se više održavati na ovaj način“, kazala je Tepić.

Govoreći o sutrašnjem velikom skupu ProGlasa, ona je rekla da bi voljela pozdraviti okupljene građane, a da bi poslije toga „mirne savjesti mogla otići na intenzivnu njegu na oporavak“.

„Ono što smo uspjeli je da alarmiramo pametne, racionalne i ispravne ljude koji su bili promatrači na izborima. To je bio i cilj ovako radikalnih poteza“, istaknula je Tepić, piše srbijanski N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:09