ISTRAGA U NJEMAČKOJ

Liječnica cijepila 430 ljudi protiv korone, ali ne zna se čime: ‘Nešto je umiješala‘

Kasnije je ustanovljeno da kod tri pacijenta nisu pronađena antitijela unatoč dvije doze cjepiva

Ilustracija

 Valery Hache/AFP

Državno odvjetništvo u Konstanzu istražuje liječnicu iz okruga Bodensee koju se sumnjiči kako je u svojoj ordinaciji u Markdorfu cijepila 430 osoba cjepivom protiv koronavirusa u koje je navodno nešto umiješano.

Prema informacijama SWR-a, koje prenosi Fenix magazin, pacijenti su mislili kako se cijepe cjepivom protiv koronavirusa.

Glasnogovornik Okružnog ureda Bodenseekreis kazao je kako je nadležni Odjel za zdravstvo kontaktirao 430 pacijenata koji su prethodno došli u liječničku ordinaciju kako bi primili cjepivo protiv koronavirusa. Svi će morati napraviti test na antitijela.

Prema informacijama SWR-a, istragu je pokrenula pacijentica koja se i sama cijepila u toj ordinaciji. Pacijentica je izrazila strah od nuspojava, a liječnica joj je navodno rekla kako se ne treba brinuti jer je u cjepivo umiješala nešto homeopatsko. Nakon konzultacija s obiteljskim liječnikom, žena je prijavila slučaj.

Kasnije je ustanovljeno da kod tri pacijenta nisu pronađena antitijela unatoč dvije doze cjepiva, a za to nije bilo nikakvih medicinskih ili drugih razumljivih razloga.

Policija i Državno odvjetništvo u srijedu su u zajedničkom priopćenju objavili kako postoji sumnja da nije ubrizgano cjepivo protiv koronavirusa te da pacijenti o tome ništa ne znaju.

Liječnica nije htjela komentirati istragu, piše SWR.

– Krajem studenoga policija je pretražila ordinaciju i prikupljala dokaze. Istraga se nastavlja. Privremena profesionalna zabrana liječnici i ostalim zaposlenicima ordinacije još nije izrečena jer je istraga tek pokrenuta – rekao je glasnogovornik Ureda javnog tužitelja u Konstanzu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:22