‘ŽALIT ĆU SE!‘

Liječnica ‘popila‘ paprenu kaznu zbog tretmana protiv korone, poseban se odvijao u sauni

Po promotivnoj cijeni od 999 dolara, Dr. Lim je tvrdila kako njezina ozonska sauna ubija virus, kao i lijek za nesanicu
Dr. Serene Lim
 Screenshot YouTube

Liječnica iz Pertha u Australiji kažnjena je zbog nuđenja 'lažnih' tretmana protiv koronavirusa, uključujući tretmane u sauni za koje je tvrdila da će ubiti bolest, pišu australski mediji.

Dr. Serene Lim, kozmetičarka i liječnica komplementarne medicine dobila je čak 15 kazni zbog kršenja zakona u iznosu od ukupno 37.800 dolara.

Na svojoj je internetskoj stranici na kojoj nudi brojne tretmane za uljepšavanje i proizvode za podizanje imuniteta, Dr. Lim sugerirala da bi melatonin, koji se inače koristi u tretmanu nesanice, mogao biti lijek za Covid-19.

- Pogledajte medicinska istraživanja. Znanost ukazuje na lijek za smrtonosni koronavirus - pisalo je na njezinoj stranici.

Po promotivnoj cijeni od 999 dolara, Lim je tvrdila kako i njezina ozonska sauna ubija virus.

- Sve što sam htjela jest pronaći najbolji način da se ojača imunitet, što je vrlo važno - kazala je Dr. Lim i dodala kako je sve radila zbog zdravlja ljudi.

Na pitanje na koja se istraživanja poziva, Lim nije željela odgovoriti, samo je kazala kako će se žaliti na odluku suda jer nije ništa loše radila.

Zamjenik tajnika Savezni ured za javno zdravstvo, John Skerritt, kazao je kako su dosad poslali kazne vezane uz Covid-19 na adrese 40 različitih kompanija tijekom ove pandemije u vrijednosti od više od milijun dolara.

- Iskorištavaju strah ljudi i to što su zabrinuti jer bi se mogli zaraziti virusom. Postoji niz čudnih i čudesnih uređaja koji prekrasno svijetle u bojama, ali ne čine ništa da spriječite zarazu od koronavirusa - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:56