GNJUSNI ZLOČIN

Liječnik drogirao pa silovao pacijentice, sve je snimao mobitelom: Videa je pronašla njegova djevojka...

Pacijentica je rekla da joj je liječnik ubrizgao supstancu zbog koje je zaspala, a kad se probudila više nije bio u sobi
 Twitter/kelvin_chinaza

Gastroenterolog iz New Yorka u ponedjeljak je optužen za drogiranje i silovanje žena diljem svijeta, uključujući pacijentice bolnice u kojoj je radio. Nedopuštene bludne radnje Zhi Alan Cheng (33) snimao je mobitelom, a zaustavljen je tek u prosincu kad je njegova bivša djevojka pronašla užasavajue snimke, prenosi Daily Mail.

Bivša djevojka optužila je Chenga da je koristio K-N95 masku s vatama natopljenima tekućinom kako bi je onesvijestio. Policija je počela istraživati njene optužbe nakon čega je Cheng uhićen te je dobio otkaz u bolnicu u Queensu u kojoj je radio.

U ponedjeljak je potvrđeno da je napastovao više žena u dobi između 19 i 47 godina na raznim lokacijama: u svom domu, u bolnici u kojoj je radio, u New Yorku, Las Vegasu, San Franciscu i na Tajlandu.

Na snimkama se pojavljuje šest žena, no tužitelji vjeruju da je prava brojka zlostavljanih žena zapravo veća. Okružna tužiteljica Melinda Katz pozvala je sve koji imaju potencijalne dokaze o drugim žrtvama da se jave policiji.

- Dokazi ukazuju na seksualnog predatora najgore vrste - serijskog silovatelja koji je spreman prekršiti sve standarde ljudske pristojnosti, rekla je Katz.

Nakon napada u prosincu 2022., izvršena je racija u Chengovom domu gdje je policija pronašla fentanil, ketamin, LSD i nekoliko anestetika koji se obično koriste tijekom operacija. Osim droga, pronašli su i snimke silovanja od kojih je jedna prikazivala kako dodiruje 37-godišnju pacijenticu dok je bez svijesti ležala na bolničkom odjelu.

Nešto kasnije, silovao je ženu koju je upoznao na aplikaciji za dejtanje te je snimio seksualni napad. Na snimci se vidi mala smeđa bočica pored kreveta, nalik na onu koju je policija pronašla u njegovom stanu tijekom pretresa i koja je sadržavala snažan anestetik. U istoj godini namjerio se i na 19-godišnjakinju koja je došla u bolnicu kako bi joj odstranili žučni mjehur.

Pacijentica je rekla da joj je liječnik ubrizgao supstancu zbog koje je zaspala, a kad se probudila više nije bio u sobi. Požalila se na ekstremnu bol u donjem dijelu trbuha. Njezina je majka posumnjala da je njezina kći seksualno iskorištena, no socijalnim radnicima djevojka je rekla da ne zna što se dogodilo dok je bila bez svijesti. Kasnije je shvatila da je liječnik koji ju je posjetio prije nego se onesvijestila bio upravo Cheng.

Odvjetnik tinejdžerice Nicholas Liakas rekao je da je istraga zapela ustvrdivši da se bolnica urotila protiv djevojke kako bi prikrili seksualni napad koji se dogodio.

- Zločini koje je počinio su gnjusni i vrijedni prezira, izdano je povjerenje naših pacijenata. Cheng je otpušten prije šest mjeseci čim je bolnica doznala za silovanje te mu je zabranjen pristup prostoru bolnice, poručili su.

Chengov odvjetnik rekao je da je prerano komentirati slučaj te da je njegov klijent negirao krivnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:04