'STAND-UP KORONIČAR'

LIJEČNIK NESTOROVIĆ PONOVNO ŠALJE NEOBIČNE PORUKE SRPSKOJ JAVNOSTI 'Sad je idealan trenutak da izađete van i zarazite se koronavirusom! Evo i zašto'

 
 Screenshot / Twitter

Dr. Branimir Nestorović, srpski pulmolog koji se 'proslavio' izjavom o koronavirusu kao najsmješnijem virusu u povijesti, ponovno izaziva kontroverze svojim porukama javnosti. Tako je jutros Nestorović građanima Srbije poručio da je idealan trenutak da izađu iz svojih domova i zaraze se koronavirusom jer će "na taj način uspjeti steći imunitet i spriječiti njegov povratak".

- Šanse da dođe do težih kliničkih slika gotovo pa su nemoguće, izjavio je Nestorović.

Tek je starijima od 65 godina savjetovao da se bolje čuvaju do početka lipnja ili najkasnije do sredine istog mjeseca.

Tvrdi i da je bio najoptimističniji član kriznog stožera te da bi situacija u Srbiji bila znatno bolja da se nije dogodio incident u Gerontološkom centru u Nišu gdje je umrla gotovo petina od ukupnog broja žrtava ovog virusa u Srbiji.

- Ovo više nije onaj virus otprije dva mjeseca. Već dva tjedna nemamo teže oboljele pacijente. Prolaskom kroz veći broj ljudi virus je oslabio. Mi na svakog oboljelog imamo 50 onih koji su bili inficirani, a nisu imali simptome. Ne vjerujem da će doći do drugog vala, uvjerava dr. Nestorović.

- Ja sam bio zagovornik otvaranja škola, zagovarao sam ideju da djeca trebaju izaći i inficiraju se, rekao je Nestorović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 21:25