‘ZNA BITI TVRDOGLAV‘

Liječnik slavnog madridskog kluba pregledao Papino bolno koljeno: ‘Čast je imati takvog pacijenta‘

‘Papa je jako simpatičan, ali može biti i tvrdoglav jer ne želi operaciju‘, rekao je liječnik Villalon

Papa Franjo

 Tiziana Fabi/Afp

Papa Franjo konzultirao je voditelja liječničkog tima nogometnog kluba Atletico Madrid zbog svojeg bolnog koljena, rekao je taj liječnik za španjolski radio.

Jose Maria Villalon rekao je za radio COPE da su ga španjolska biskupska konferencija i vatikanska nuncijatura u Španjolskoj zatražili da zajedno s drugim specijalistima posjeti Papu i razgovara s vatikanskom liječničkom ekipom o tome mogu li mu pomoći.

"Čast je imati takvog pacijenta i prije svega odgovornost jer je on svjetska ličnost", rekao je u intervjuu objavljenom u utorak na portalu radijske postaje koja je u vlasništvu španjolske biskupske konferencije.

"Optimist sam u pogledu toga može li se Papi pomoći" da se suoči s "tim artritičnim procesom", rekao je liječnik Atletica.

"On je jako simpatičan, ali može biti i tvrdoglav jer ne želi operaciju", rekao je.

Papa je rekao da ne želi operaciju jer još osjeća posljedice od anestezije koju je primio u srpnju 2021. kada je operirao debelo crijevo.

Papa se zbog bolova u koljenu od svibnja kreće u invalidskim kolicima.

Zbog toga je ostavio "otvorenom" mogućnost da se jednoga dana povuče s dužnosti.

Liječnik Atletica rekao je da je s Papom razgovarao i o nogometu jer Papa jako voli taj sport i od djetinjstva navija za klub San Lorenzo iz Buenos Airesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:55