SERIJSKI UBOJICA BROJI ZADNJE DANE

Ljubavnica najzloglasnijeg ubojice u Australiji, supruga njegovog brata, kaže da ga i dalje voli i brine za njega svakoga dana

 
Ivan Milat
 YouTube

Ivan Milat i dalje nosi neslavnu titulu najzloglasnijeg ubojice u Australiji, a zbog ubojstava sedmero turista u zatvoru je od 1996. Njegov slučaj izazvao je novu pozornost nakon što je njegova ljubavnica i bivša šogorica Marilyn Milat-Tempest izašla u javnost i priznala da ga i dalje voli.

Marilyn Milat-Tempest kazala je za The Daily Telegraph da brine za njega svakoga dana, jer se Milat bori s rakom grla i trbuha u zatvoru Long Bay u Sydneyju, gdje služi sedam uzastopnih doživotnih kazni, bez mogućnosti pomilovanja. "Bolestan je, više ga ne volim na isti način, ali uvijek ću ga voljeti... Zadržala sam njegovo ime sve te godine", kazala je.

"Ivan je Ivan, drugačiji od bilo koga drugog.... Brinem se za njegovo zdravlje."

FILE PHOTO JULY96 - Australia's notorious serial killer Ivan Milat (C) is led from court during his trial in Sydney July 8, 1996. Milat, 51, serving a life sentence for the murder of seven backpackers was yesterday foiled in an elaborate escape attempt from Maitland Jail in the state of New South Wales, along with three other inmates. Drug baron George Savvas who was part of the planned escape was found dead in his cell today.

AUSTRALIA - RP1DRICTURAC
Reuters
Ivan Milat (u sredini), arhivska fotografija iz 1996.

Marilyn i Ivan započeli su svoju ljubavnu aferu ranih 1960-ih, dok je ona bila u vezi s ubojičinim bratom Borisom. Ivan Milat u to vrijeme živio je sa suprugom Karen i njihovo troje djece u Zapadnom Sydneyju.

Kad bi Boris otišao na posao, Milat bi navratio u njihovu kuću, koja se nalazila u Woy Woyu na Središnjoj obali. Veza je potrajala 11 godina, a obitelj se rascijepila 1965. kad je Marilyn Milatu rodila kći Lynise.

Milatov brat Boris bio je sumnjičav i prijetio Marilyn da će otići sa kćerima ukoliko ona ne prekine svoju vezu s Ivanom. Boris i Marilyn su se odselili sat i pol vožnje dalje i vjenčali nekoliko godina kasnije, ali su se nedugo potom rastali.

No, lak i sada, nekoliko desetljeća kasnije, Marilyn Milat-Tempest i dalje se brine za ubojicu: "Zovem zatvor gotovo svakoga dana da vidim kako mu je, kažu mi da je OK."

Između 1989. i 1992. Milat je ubio sedmero turista u šumi Belanglo južno od Sydneyja, mladih ljudi u dobi od 19 do 22 godine. Troje turista bilo je iz Njemačke, dvoje iz Velike Britanije i dvoje Australaca iz Melbournea.

YouTube
Ivan Milat

Dva i pol desetljeća proveo je u najstrože čuvanom zatvoru u Australiji, zatvoru Supermax u Goulburnu, a iz njega je izašao u samo dvije prigode: jednom 2001. da se pojavi na sudu i jednom 2009 kada si je odrezao prst.

Unatoč masi dokaza protiv njega, Milat nikada nije priznao svoje zločine. Većinu svojih žrtava ubio je nožem, a jednoj je žrtvi odrezao glavu koja nikada nije pronađena. Jednoj žrtvi je pak pucao u glavu 10 puta, kao da mu je njena glava služila umjesto mete za vježbanje gađanja.

Koncem prošle godine Milat je napisao pismo na deset stranica u kojem je tvrdio da je nevin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:54