INTERVENIRALA I HITNA

Ljudi padaju u nesvijest, vlada totalni kaos: ‘Čim je ušao u sudnicu čula se lomljava, policija ima pune ruke posla!‘

Srpski tužitelji tvrde da je Uroš B. početkom svibnja 2023. godine ubio devet, a ranio 12 osoba

Metež u Višem sudu u Smederevu na ročištu Urošu B.

 Screenshot/Telegraf

Roditelji žrtava masakra u srpskom Mladenovcu nasrnuli su na masovnog ubojicu Uroša B. čim je uveden u sudnicu Višeg suda u Smederevu, piše Blic.

Nekoliko trenutaka kasnije Uroš B. je izveden iz sudnice, no to nije smirilo prisutne pa je sudska straža morala izbaciti sve iz sudnice, a ubrzo je došla i Hitna pomoć jer je mnogima pozlilo.

- Ubio mi je sina i kćer, a ja da gledam kako mi se smije u lice - vikao je ispred sudnice otac ubijenog policajca i njegove sestre.

Njegova supruga i majka ubijenih također je izgubila kontrolu: ‘Ja se ne mogu smiriti‘, vikala je nesretna žena po izlasku iz sudnice.

Podsjetimo, srpski tužitelji tvrde da je Uroš B. početkom svibnja 2023. godine ubio devet, a ranio 12 osoba.

U Malom je Orašju ubio Marka M. (18). Nemanja S. (21), Lazar M. (20), Petar M. (26) te maloljetnici N. M. (15) i A. M. preminuli su od ozljeda koje su zadobili kada ih je Uroš B. ustrijelio.

U Mladenovcu je ubio brata i sestru Milana P. i Kristinu P. te ustrijelio Dalibora T., koji je ubrzo zatim preminuo od zadobivenih ozljeda.

Urošu B. prijeti 20 godina zatvora. Naime, u vrijeme izvršenja kaznenog djela još nije imao 21 godinu, zbog čega mu se, prema odredbama Kaznenog zakona Srbije, ne može izreći kazna doživotnog zatvora, već maksimalna kazna od 20 godina.

Urošev otac Radiša B. optužen je za kaznena djela neovlaštene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja i granata povezanih s kaznenim djelom, što je teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 17:22