‘TO NIJE ISTINA!‘

Ljudi primijetili nešto da se nešto čudno događa s McDonaldsovim hamburgerima, oglasila se i tvrtka

Gladni su Australci prvi na Facebooku postavili pitanje je li McDonald‘s smanjio Filet-o-Fish, McChicken i burgere s govedinom

Jedan je korisnik internetskog foruma Reddit 2020. godine rekao da je McDonald‘sov cheeseburger velik ”poput keksića”

 MATTHIAS BALK/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Nakon što je lanac restorana brze hrane McDonald‘s u Velikoj Britaniji nedavno po prvi puta u 14 godina povisio cijenu pristupačnije verzije cheeseburgera s 99 penija na 1,19 funti, na društvenim se mrežama povela rasprava oko toga je li restoran možda smanjio veličinu svih svojih burgera, piše Mirror.

Gladni su Australci prvi na Facebooku postavili pitanje je li McDonald‘s smanjio Filet-o-Fish, McChicken i burgere s govedinom. Neki su za Filet-o-Fish su rekli da je velik kao da je za djecu, a drugi ustvrdili da poznati Quarter Pounder više ne sadržava četvrt funte.

- Prošlog smo tjedna jeli Big Macove. Ne samo da se pecivo smanjilo, meso je bilo toliko tanko da smo mogli gledati kroz njega. Kao da su ga prerezali po pola - rekla je jedna nezadovoljna osoba.

Naravno, bilo je i onih koji su odgovorno tvrdili da se Filet-o-Fish nije smanjio.

Glasnogovornik McDonald‘sa rekao je da se veličina njihovih burgera nije mijenjala.

Ovo nije prvi puta da su Australci McDonald‘s optužili za smanjivanje burgera. Jedan je korisnik internetskog foruma Reddit 2020. godine rekao da je McDonald‘sov cheeseburger velik "poput keksića". Nije prošlo mnogo vremena prije nego što su se drugi složili s njim.

Iz McDonald‘sa su tada rekli da su samo promijenili oblik peciva, a ne i njegov sastav.

- Naša su peciva jednako teška kao i prije. Novo pecivo samo ima drukčije proporcije. Veličinu odreska govedine koji stavljamo u burgere nismo promijenili otkad smo 1971. godine u Australiji otvorili svoj prvi restoran - rekli su 2020. iz McDonald‘sa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:42