ŽIVOT U RAJU

Ljudi se pomamili za posao iz snova, ali poslodavci upozoravaju: ‘Ovo nije za svakoga...‘

Uprava morskog parka Velikog koraljnog grebena traži nadstojnika na puno radno vrijeme za rad na otoku na obali Queenslanda
 -/Ardea/Profimedia

Na udaljenom australskom otoku u blizini Velikog koraljnog grebena (Great Barrier Reef) upravo se otvorilo novo radno mjesto. Naime, uprava morskog parka Velikog koraljnog grebena traži nadstojnika na puno radno vrijeme za rad na otoku Low Isles na obali Queenslanda.

Ta će osoba održavati to turističko odredište, a posao uključuje i zaštitu i brigu za biljni i životinjski svijet.

Iako takav posao zvuči primamljivo, posebice u vrijeme socijalnog distanciranja i velike nesigurnosti, vlasti upozoravaju da on ipak nije za svakoga, piše Evening Standard.

Pomoćnik direktora za zaštitu Morskog parka, dr. Mark Reed kaže da bi ta osoba živjela kao u raju na tropskom otoku okruženom Velikim koraljnim grebenom, ali upozorava da je održavanje otoka težak posao, a život na takvom mjestu mogao bi značiti i ograničenu mogućnost upotrebe električne energije, što možda ne bi baš svakome odgovaralo.

- Nadstojnik bi bio uključen u sve, od održavanja zgrada i infrastrukture, solarnog sustava, kanalizacije, komunikaciju s turističkim operaterima, čišćenje zahoda, radove na zemlji, kao i brojanje populacije ptica. Tražimo ljude sa strašću za održivost i prirodnu baštinu, one s iskustvom u upravljanju infrastrukturom, one koji se ne boje zaprljati ruke i živjeti daleko', dodao je.

Za posao je moguće prijaviti se ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:32