DRAMA ZBOG ZSO-A

Ljutiti građani Kosova glavnog pregovarača s Beogradom gađali tortom i šejkom, pogledajte snimku

Njemačko-francuski prijedlog za rješenje kosovskog pitanja podrazumijeva formiranje Zajednice srpskih općina, čemu se Kosovari žestoko protive

Besnik Bislimi

 Screenshot Twitter/

Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova (PDS) gađali su čokoladnom tortom i milkshakeom Besnika Bislimija, zamjenika premijera zaduženog za dijalog sa službenim Beogradom, piše Klix.ba.

Xhemajl Rexha je na Twitteru objavio video "napada" tortom na kome se vidi kako aktivisti ispred ulaza u jednu zgradu bacaju na Bislimija komade torte i milkshake uz povike ‘‘Čestitamo ti Zajednicu srpskih općina".

"Torta i milkshake za ‘zajednicu‘. Raduju se oni koji su to prihvatili! A mi, građani Kosova ćemo se tome suprotstaviti i masovno tražiti njihovu ostavku", poručili su mu aktivisti.

Besnik Bislimi je zamjenik premijera Kosova Albina Kurtija i jedan od vodećih ljudi kosovske strane u pregovorima između Prištine i Beograda.

Njemačko-francuski prijedlog za rješenje kosovskog pitanja je na stolu, a on, između ostalog, podrazumijeva formiranje Zajednice srpskih općina, kojoj se Kosovari žestoko protive.

Ovim činom su građani najmlađe europske države jasno dali do znanja što misle o tom projektu međunarodne zajednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:50