ZAVRŠENA OBDUKCIJA

Lokalni župnik otkrio nove detalje tragedije kod Posušja: ‘Preminuli su sjedeći za stolom...‘

To je bila jedna vrlo lijepa ekipa, zajedno su se držali, vrlo pozitivna. Željeli su zajedno dočekati Novu godinu, izjavio je Leko
 Jakov Prkic/CROPIX

Završena je obdukcija tijela osmero stradalih u tragičnoj nesreći u Tribistovu kod Posušja, no u subotu neće biti poznati rezultati obdukcije, izjavio je za Fenu dežurni tužitelj Zapadnohercegovačkog kantona Borislav Čuljak.

- Napravili smo obdukciju svih osam stradalih i sad prikupljeni materijali idu na toksikološko vještačenje u Sarajevo. Tek nakon toga znat će se stvaran uzrok smrti tragično preminulih - rekao je Čuljak, a prenosi Dnevni avaz.

Dodao je kako ne očekuje da će sva potrebna vještačenja biti završena prije ponedjeljka.

Kako se doznaje iz MUP-a ZHK, u toku su tehnička vještačenja u vikendici kako bi se utvrdili detalji nesreće. Istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata. Nesreća se dogodila u novogodišnjoj noći - u petak ujutro četiri ženske i četiri muške osobe u dvadesetim godinama života pronađene su mrtve u vikendici u kojoj su prethodnu noć slavili doček Nove godine.

Fra Marinko Leko, župnik župe Sv. Ivana Krstitelja u Rakitnom, rekao je u razgovoru za Avaz da je šestero od osam mladih ljudi koji su stradali u vikendici u Tribistovu iz njegove župe.

- Drugo dvoje je iz Posušja. To je bila jedna vrlo lijepa ekipa, zajedno su se držali, vrlo pozitivna. Željeli su zajedno dočekati Novu godinu - izjavio je Leko.

Dodaje kako su zavladali velika tuga i žalost te da je mnogo rodbine u svakoj kući koja dolazi izraziti sućut obiteljima stradalih mladića i djevojaka.

- U subotu ujutro jedan od roditelja rekao je da ih je bilo sedmero za stolom dok je jedan pao dolje jer je sjedio na kraju klupe. Što se tiče pogreba, sve ovisi o obdukciji. Čini mi se da će sprovod biti u ponedjeljak, bilo mi je najvažnije slažu li se da se organizira zajednički sprovod. Služba Božja bit će izvan crkve, zbog ovog vremena. Ali i da nije korone, toliko je zanimanje u Hercegovini, pogotovo ovdje bliže Posušju, da će biti svijeta, što kaže naš narod, kao pljeve. Zbog toga se nije moglo ni pomišljati da služba Božja bude unutra, nego ispred crkve - rekao je Fra Marinko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2022 14:17