TEŠKA ODLUKA

Londonski aerodrom Heathrow ograničio broj putnika na 100.000 dnevno: ‘Nemamo kapaciteta‘

Broj putnika koji su letjeli preko Heathrowa u prvoj polovici godine bio je 26 milijuna, šest puta više nego u istom razdoblju 2021.

kaos u zračnoj luci Heathrow

 Paul ELLIS/AFP

Londonski aerodrom Heathrow objavio je u utorak da će ograničiti broj putnika u odlasku na 100.000 dnevno kako bi se izbjegle gužve i spriječila nova otkazivanja letova u vrijeme dok se bori s povećanom potražnjom.

Avioprijevoznici na najvećem aerodromu u Britaniji već su prihvatili vladin poziv da smanje kapacitete, no Heathrow je rekao da moraju učiniti više.

U zračnoj luci kažu da zrakoplovne tvrtke, služba za prtljagu i druge zemaljske službe mogu dnevno uslužiti do 100.000 odlazećih putnika, brojku koja je proteklih tjedana redovno premašivana, što je dovelo do neprihvatljivo loše usluge.

"Neki avioprijevoznici su poduzeli značajne korake, a drugi nisu i vjerujemo da su potrebne dodatne mjere kako bi se osiguralo da putnici putuju sigurno i pouzdano", rekao je direktor Heathrowa John Holland-Kaye u otvorenom pismu putnicima.

"Zbog toga smo donijeli tešku odluku da ograničimo kapacitet od 12. srpnja do 11. rujna", dodao je.

Heathrow je u ponedjeljak u zadnji tren odlučio otkazati desetke letova kojima je trebalo letjeti oko 10.000 putnika.

Otkazan je 61 let jer aerodrom na zapadu Londona nije bio u stanju otpremiti toliki broj putnika.

Broj putnika koji su letjeli preko Heathrowa u prvoj polovici godine bio je 26 milijuna, šest puta više nego u istom razdoblju 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:45