PLJAČKAŠ

Lopov se vratio na mjesto zločina i ukrao drugi auto dok je žrtva prijavljivala krađu prvog

Ovaj 35-godišnji karijerni kriminalac sada je osuđen na sedmogodišnju zatvorsku kaznu

Tristram Spencer

 Surrey Police

Posebno drzak i nezasitan provalnik napokon je završio u zatvoru nakon što je jednoj obitelji ukrao automobil dok su ovi bili vani – nakon čega se vratio da ukrade i njihov drugi automobil dok je obitelj prijavljivala krađu prvog vozila, piše Telegraph.

Nakon što je optužen, Tristram Spencer je počinio barem još jednu pljačku te se ponovno vratio kako bi ukrao automobil svojih žrtava dok su ovi bili na telefonu s policijom kako bi prijavili krađu.

Ovaj 35-godišnji karijerni kriminalac sada je osuđen na sedmogodišnju zatvorsku kaznu.

Policija je počela istraživati Spencera u siječnju prošle godine nakon izvješća o provali u stambeni objekt u Bansteadu u Surreyu.

Žrtve su se vratile kući i shvatile da je njihov Jaguar XFR ukraden, a stražnja dvorišna vrata posve razbijena.

Dok su razgovarali s policijom, ukraden je i automobil u kojem su se žrtve vratile kući.

Pokrenuta je preliminarna potraga za oba ukradena vozila, ali nije pronađeno niti jedno.

Tijekom istrage, policajci su ustanovili da je osumnjičenika snimila nadzorna kamera kad se vratio nakon prve krađe kako bi ukrao drugo vozilo.

Spencer je uhićen 1. veljače 2021. zbog sumnje u provalu, krađu motornog vozila i prekršaje u vožnji.

Nakon toga je pušten na slobodu i optužen za ova djela u kolovozu 2021. godine.

Dok je čekao suđenje, 16. veljače 2022. ponovno se našao pod policijskom istragom nakon provale u Fetchamu, u Surreyu.

Žrtva se vratila u svoj dom i otkrila da su stražnja vrata dvorišta razbijena i da je više stvari odneseno.

Dok je telefonirala policiji, žrtva je svjedočila kako njegov BMW netko krade s prilaza.

Međutim, na ukradeni set ključeva od automobila pričvrstio je oznaku za praćenje, što je policiji dalo lokaciju i policajci su mogli vidjeti da se vozilo zaustavilo na adresi u Beckenhamu u jugoistočnom Londonu.

Kada su policajci došli na adresu, pronašli su Spencera unutar kuće i uhitili ga jer je odgovarao opisu osumnjičenika koji su dali svjedoci.

Nakon presude je rekao policajcima: 'Želite li vratiti njihov automobil?'

Zatvoren je nakon što je priznao više kaznenih djela.

Istražitelj Joseph Brown iz policije Surreyja rekao je: 'Spencer se nije pokajao za svoje zločine. Nakon što bi opustošio domove svojih žrtava, on bi se drsko vraćao dok su žrtve prijavljivale te zločine kako bi im ispred nosa ukrao ono što se jedino može opisati kao njihova posljednja financijska imovina.'

'Operirao je po Surreyu i Berkshireu te provaljivao u domove ljudi i uzimao sve što bi mu se činilo vrijednim. Kada mu je sud prvotno dao priliku da razmisli o zločinima koje je počinio u Bansteadu, pokazao je potpuno zanemarivanje pravosudnog sustava i nastavio vrijeđati žrtve', kaže.

'Ovo je bila temeljita istraga koja je rezultirala značajnom kaznom, što znači da je provalnik maknut s ulica. Želio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim kolegama, a posebno građanima koji su nam se javili i dali potrebne informacije i snimke nadzornih kamera koje su se pokazali ključnima u ovom slučaju, što Spenceru nije dalo drugu opciju nego da prizna svoje zločine', kazao je Brown.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:34