OČAJNI ZBOG KRAĐE

LOPOVI OPLJAČKALI RODITELJE NEIZLJEČIVO BOLESNOG DJETETA 'Unutra su lijekovi koji su samo njemu važni. On neće još dugo živjeti...'

 Facebook

Nevjerojatna stvar dogodila se očajnim roditeljima bolesnog djeteta koji su se odmah obratili policiji i građanima za pomoć.

Poppy Creasey i Jack Goldup parkirali su automobil pred svojom kućom u mjestu Minster u Kentu. Potom su oboje primili svog jednogodišnjeg, teško bolesnog sina Ayrtona i unijela ga u kuću. Za to vrijeme bezdušni su im lopovi iz automobila ukrali torbu u kojoj su se, između ostalog, nalazili njegovi lijekovi, dekice i iPad sa svim fotografijama.

Izbezumljena Poppy (21) je za britanski Metro rekla: ‘U toj torbi nema apsolutno ništa što bi bilo kome moglo biti vrijedno osim Ayrtona. Samo je želimo natrag. Na iPadu se nalaze i Ayrtonove slike otkako se rodio i to su jedine koje imamo. On neće još dugo živjeti i zato želimo sačuvati sve što ima veze s njim.’

Ayrtonu je dijagnosticirana Krabbeova bolest kad je imao sedam mjeseci. Radi se o neurološkoj bolesti koja uzrokuje zaostalost, paralizu, sljepoću, gluhoću i pseudobulbarnu paralizu što napreduje do smrti. Liječnici smatraju da neće živjeti dulje od dvije godine. Poppy teškog glasa otkriva da njezin sin uskoro više neće ni vidjeti ni čuti ni smijati se.

Taj dan su bili na obiteljskom izletu i vratili su se kući u nedjelju u poslijepodnevnim satima. Nakon što su unijeli Ayrtona kratko su pričekali jer je padala kiša, a kad se Poppy vratila do automobila, shvatila je da im je netko ukrao torbu.

Zapravo se radilo o dječjem koferu u obliku delfina. Unutra su bili svi Ayrtonovi lijekovi bez kojih teško funkcionira. Bile su tu i dvije dekice, udlage za ruke, punjač za aparat koji mu kupi višak tekućine i već spomenuti iPad.

Na svu sreću roditelji su uspjeli dobiti hitni recept za ponedjeljak ujutro, no Ayrton je svejedno propustio jednu dozu. Policija iz Kenta istražuje slučaj i mole sve koji mogu pomoći da im se jave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:13