SMIJENJEN S DUŽNOSTI

LUDE MOSKOVSKE NOĆI Američki general mrtav pijan provocirao Ruse, na ručku htio pjevati s mariachijima

Michael Carey je pod svojim zapovjedništvom imao arsenal nuklearnih projektila.
 Pentagon

General bojnik Michael Carey - jedan od najviših američkih časnika - naglo je smijenjen nakon što je otkriveno da je za vrijeme nedavnog službenog posjeta Rusiji bio pijan, družio se sa ženama sumnjivog morala i nepristojno se ponašao prema svojim domaćinima. Poseban je problem jer je Carey zapovjednik "Dvadesete zračne skupine", koja u svojem arsenalu raspolaže s tri baze s nuklearnih balističkih projektila.

Carey je smijenjen u listopadu zbog "gubitka povjerenja u njegovo vodstvo“, jedina je informacija koja je ovih dana stigla iz zapovjedništva Ratnog zrakoplovstva SAD-a, međutim novinari CNN-a dokopali su se izvještaja o ekstravagantnom generalu i njegovim moskovskim noćima. Unutra piše kako su razni svjedoci potvrdili da Carey previše pije, a kada je u srpnju posjetio Moskvu, u alkoholiziranom stanju se glasno hvalio o svom položaju zapovjednika nuklearne sile i tvrdio kako svaki dan spašava svijet od rata.

U Moskvi je bio smješten u ekskluzivnom hotelu Marriott i ondje su on i još jedan muškarac upoznali dvije neidentificirane žene s kojima su otišli u sobu i zadržali se do četiri sata. Kao rezultat toga, Carey je iduće jutro 45 minuta kasnio na sastanak s Rusima, a zakašnjenje je objasnio kao posljedicu jet laga.

Nevolje su se nastavile i za vrijeme ručka. Carey se napio i počeo provocirati Ruse zbog savezništva sa Sirijom i jer su odobrili azil Edwardu Snowdenu. Usput se pohvalio kako je prethodnu večer upoznao dvije "vruće žene", a kako je bio pijan, izgleda da je cijelo vrijeme frfljao. Nastavio je provocirati prevoditeljicu, nerazgovijetno brbljao i teturao prilikom obilaska pravoslavnog manastira, a onda su svi otišli na ručak u meksički restoran, gdje je general nastavio lokati. Pokušao se popeti na scenu i zapjevati s mariachijima, ali više nije imao snage za toliki napor.

Očito su mu članovi američke i ruske delegacije bili jako dosadni jer ih je uskoro ostavio i opet otišao u hotel s dvije dame iz prijašnje noći.

Nakon što je procurila priča o njegovoj ruskoj avanturi, provedena je istraga i Carey je maknut s položaja zapovjednika "Dvadesete skupine zračnih snaga SAD". Zvuči kao šala, ali uz obrazloženje kako je on odličan stručnjak, po kazni je premješten u zapovjedništvo svemirskih operacija američkog ratnog zrakoplovstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:31