SUMANUTE PORUKE

Ludilo na ruskoj televiziji: ‘Samo jedan Amerikanac mora ostati živ, njega moramo prigrliti!

Dmitri Drobnitski, navodni "stručnjak za Ameriku", imenovao je jednog američkog državljanina za kojeg vjeruje da bi Rusija trebala poštedjeti

Margarita Simonjan tvrdi da SAD treba napasti nukleranim oružjem

 Screenshot Twitter

Voditelj Fox Newsa Tucker Carlson "jedini je Amerikanac" kojeg ne bi trebali ubiti, poručeno je tijekom još jedne u nizu sumanute rasprave na ruskoj državnoj televiziji, prenosi Newsweek.

Ruski političari i medijske osobe opetovano se obraćaju javnosti putem državne televizije, koja je potpuno u službi Kremlja, kako bi se rugali i prijetili Zapadu zbog njegove umiješanosti u sukob u Ukrajini, često sugerirajući i upotrebu nuklearnog oružja kao mogući odgovor.

Dok su ruski novinari dijabolično diskutirali o tome kako bi to Rusija trebala odgovoriti na podršku Bidenove administracije Ukrajini, ili da budemo precizniji koja metoda bi rezultirala smrću većeg broja Amerikanaca, isplivalo je ime Tuckera Carlsona, kao jednog građanina SAD-a koga Rusija ne bi trebala eliminirati.

Voditeljica Margarita Simonjan ukazala je na mogućnost nuklearnog napada na SAD, kao krajnji rezultat rata. Vjeruje da se niti jedna zemlja neće povući iz sukoba. Priznala je da bi nuklearni rat vjerojatno doveo do međusobnog uništenja, ali je i ponovila frazu koju smo već nekoliko puta čuli: "kome treba svijet ako u njemu nema Rusije ?"

Drugi analitičari nisu se složili, već su iznijeli vlastite ideje o tome kako se nositi sa SAD-om. Vladimir Solovjov predložio je da se napadne oprema koju Zapad priprema za slanje u Ukrajinu, dok je politolog Sergej Mihejev sugerirao da bi Rusija trebala ubiti "desetke tisuća" američkih vojnika, kako bi promijenila javno mnijenje građana SAD-a o potpori Ukrajine.

Član ruske Državne dume Andrej Kartapolov rekao je, pak, da "nema sumnje da upravo počinje uvod u Treći svjetski rat".

Dmitri Drobnitski, u emisiji predstavljen kao "stručnjak za Ameriku", imenovao je jednog američkog državljanina za kojeg vjeruje da bi Rusija trebala poštedjeti, do kojeg god scenarija uništenja SAD-a dođe.

- Postoji jedan Amerikanac koga smo u Rusiji prigrlili i koga ne bismo smjeli ubiti. To je Tucker Carlson - poručio je Drobnitski.

Za Carlsonove stavove o rusko-ukrajinskom ratu, često se moglo reći da više naginju ruskom narativu.

image

Volodimir Zelenski, Carlson Tucker

U prosincu je ruska državna TV pohvalila Carlsona jer je kritizirao kako je Volodimir Zelenski bio odjeven, dok je držao govor pred američkim Kongresom. Carlson je tada kazao kako je Zelenski izgledao poput menadžera ukrajinskog striptiz kluba koji je došao u Bijelu kuću tražiti novac. Početkom prošle godine Carslon je objavio i dokumentarac pod nazivom ‘Mađarska protiv Sorosa: borba za civilizaciju‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:26