GOSTI PLJESKALI

Ludnica u Nusretovom restoranu! Vegetarijanci upali u steakhouse, izbacivali ih konobari: ‘Grublji su od policije...‘

‘Restorani poput ovog pokazatelj su devastiranog sustava. Steakovi i drugo crveno meso najviše utječu na okoliš‘, rekao je jedan aktivist

Nusret Gökçe; osoblje njegova restorana iznosi aktiviste

 Christophe Simon/Afp; Animal Rebellion/Twitter/

Osam pripadnika grupe za zaštitu prava životinja Animal Rebellion u subotu su oko 18 sati ušli u luksuzni steakhouse Nusr-Et u centru Londona, sjeli za stolove koji su ranije rezervirani te pozvali na prelazak na sustav hrane baziran na biljkama te restauraciju Zemljina ekosustava, piše The Telegraph.

Turski mesar i kuhar Nusret Gökçe, poznat pod nadimkom "Salt Bae", vlasnik je spomenutog restorana u elitnoj londonskoj četvrti Knightsbridge. Gökçe je diljem svijeta poznat po teatralnom soljenju mesa. Svjetsku je slavu prvi puta stekao u siječnju 2017. godine te je u među vremenu postao meme. Gökçe je vlasnik lanca steakhouseova Nusr-Et.

"Restorani poput ovog pokazatelj su devastiranog sustava. Dok se dva milijuna ljudi u Velikoj Britaniji oslanja na donacije hrane, kuhari utjecajnici prodaju steakove optočene zlatom za više od 1000 funti. Steakovi i drugo crveno meso najviše utječu na okoliš", rekao je 20-godišnji student Ben Thomas.

Sličnu diverziju aktivisti prije nekoliko tjedana izveli u cijenjenom restoranu poznatog kuhara Gordona Ramsayja u poznatoj londonskoj četvrti Chelsea.

Pripadnici grupe Animal Rebellion rekli su da je osoblje steakhousea Nusr-Et demonstrante morala fizički odstraniti iz restorana te da je pri tom bilo "grublje od policije".

"Mi smo u ovom restoranu kako bismo ukazali na nejednakost tijekom ove gospodarske krize. Mi smo grupa nenasilnih prosvjednika koji se zalažu i za sustav hrane koji se temelji na biljkama. Samo smo sjedili, konobari su bili pristojni, no par je gostiju restorana u jednom trenutku postalo agresivno", rekao je Thomas. "Jedna me žena prijeko gledala dok smo bili tamo. Gosti su pljeskali dok su nas iznosili."

Policija je pozvana u Nusr-Et, međutim kasnije je rekla da nije morala intervenirati jer su prosvjednici napustili restoran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:49