RASTE OPTIMIZAM

Lufthansa ostvarila znatan rast rezervacija, sve je veća potražnja za letovima

Broj oboljelih od koronavirusa u Njemačkoj pada već neko vrijeme, a rezervacije se povećavaju
 Christof Stache/AFP

Lufthansa planira ponovno aktivirati do 50 dodatnih zrakoplova u sljedećim tjednima zbog sve veće potražnje, objavili su iz njemačke aviokompanije.

"Broj rezervacija neprestano raste već osam tjedana zaredom, a prošloga tjedna ostvaren je i značajan skok. To je najboljih sedam dana od travnja 2020. godine", rekao je član izvršnog odbora kompanije Harry Hohmeister za Funke Media Group i naglasio da je za letove u srpnju i kolovozu potražnja 10 do 11 puta veća nego prije četiri tjedna.

Na nekim je rutama potražnja iznad razina prije pandemije koronavirusa, dodao je.

Broj oboljelih od koronavirusa u Njemačkoj pada već neko vrijeme, a rezervacije se povećavaju. Lufthansa stoga planira ponovno uposliti 30 do 50 dodatnih zrakoplova u sljedećih nekoliko tjedana.

Tijekom pandemije koronavirusa tvrtka je prizemljila stotine zrakoplova.

"Vrlo smo fleksibilni u svom planiranju i možemo brzo ponuditi dovoljno mjesta", rekao je Hohmeister. Iznimno bi Lufthansa također mogla letjeti "jumbo zrakoplovima na rutama za koje je izražena velika potražnja s 370 putnika, umjesto manjih zrakoplova na kratke relacije sa 180 putnika“, kazao je.

Hohmeister je također pozvao političare da pokrenu digitalne putovnice s podacima o cijepljenju putnika do kraja lipnja, "inače bi sezona ljetnih putovanja mogla biti vrlo nezgodna za one koji žele putovati", rekao je.

Papirologija s dokazima o cijepljenju, testovima ili oporavku od virusa mora se završiti što je prije moguće, izjavio je. Gotovo svaka zemlja izrađuje vlastite specifikacije i zahtijeva različite dokumente. "Trebamo međunarodne standarde i kratkoročno ujednačena pravila barem u Europi", izjavio je Hohmeister.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2022 08:46