POREMEĆEN ZRAČNI PROMET

LUFTHANSA OTKAZALA 600 LETOVAU Njemačkoj opći štrajk javnih službi

Osim u Frankfurtu, poremećaji zračnog prometa predviđeni su u zračnim lukama u Muenchenu i Stuttgartu, te aerodromima Koeln/Bonn, Duesseldorf, Hamburg i Hanovera
A counter of German airline Lufthansa is seen at Duesseldorf International airport on March 13, 2014 in Duesseldorf, western Germany. Germany's biggest airline, said that its bottom-line profit nosedived in 2013, but it will resume dividend payments to shareholders. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
 PATRIK STOLLARZ/AFP

BERLIN - Više stotina letova otkazano je u četvrtak u Njemačkoj zbog općeg štrajka javnih službi u zemlji koji obuhvaća i zemaljsko osoblje sedam zračnih luka među kojima i one u Frankfurtu, najveće u zemlji.

Već u srijedu najveća njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa upozorila je na otkazivanje gotovo 600 letova u četvrtak, uglavnom na domaćim i europskim letovima. Air France je kazao da će njegov samo jedan let biti otkazan, dok Alitalia ne predviđa nikakve probleme.

U frankfurtskoj zračnoj luci štrajk članova zemaljskog osoblja počeo je rano jutros i trebao bi trajati do polovice popodneva.

Glasnogovornik operatera frankfurtske zračne luke, Fraporta, ocijenio je ujutro da zračna luka funkcionira mirno usprkos otkazivanju 550 letova od 1.300 predviđenih do rano popodne.

Osim u Frankfurtu, poremećaji zračnog prometa predviđeni su u zračnim lukama u Muenchenu i Stuttgartu, te aerodromima Koeln/Bonn, Duesseldorf, Hamburg i Hanovera.

Zbog štrajka na Plesu otkazano pet letova

ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) zbog današnjeg štrajka upozorenja u nekoliko njemačkih zračnih luka nije zabilježila veće poremećaje prometa osim što je bilo otkazanih pet letova na linijama Zagreb-Frankfurt, doznaje se danas iz MZLZ-a.

Otkazanih pet letova na relaciji Zagreb-Frankfurt su letovi Croatia Airlinesa i Lufthanse, a iz MZLZ-a ističu da za se putnici na tim letovima uobičajeno u slučaju otkazivanja letova trebaju obratiti izravno zrakoplovnim kompanijama.

Njemački zračni prijevoznik koji također povezuje Hrvatsku i Njemačku Germanwings jučer je izvijestio da je njemački sindikat Verdi najavio za danas (četvrtak, 27. ožujka) štrajk upozorenja na nekoliko njemačkih zračnih luka te da će u sklopu toga obustava rada na tim lukama biti ograničena na jutarnju smjenu odnosno najdulje do 14 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:25