‘UKUSNO I TOČKA‘

Lukašenko se ruga McDonald‘su koji odlazi iz Bjelorusije: ‘I mi znamo prerezati kruh i unutra staviti komad mesa!‘

Franšiza koja vodi McDonald‘sove restorane u Bjelorusiji objavila je 11. studenoga da će uskoro promijeniti ime u "Ukusno i točka" kao u Rusiji

Aleksandar Lukašenko

 Alexander Nemenov/Afp

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko smijao se u petak odlasku McDonald‘sa iz svoje zemlje u kojoj će ga zamijeniti ruski lanac restorana brze hrane.

"I mi znamo prerezati kruh", rekao je.

McDonald‘s će od 22. studenoga u Bjelorusiji raditi pod imenom "Ukusno i točka", kako se zove ruski lanac koji je preuzeo restorane te američke tvrtke u Rusiji. Službeno objašnjenje nije dano.

"Bogu hvala da odlazi!", rekao je Lukašenko u petak tijekom susreta s radnicima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora. "Moramo sami raditi ono što je nekoć radio McDonald‘s", rekao je

"I mi znamo prerezati kruh i unutra staviti komad mesa, pržene krumpiriće i salatu", rekao je.

Franšiza restorana KSB Victory koja vodi McDonald‘sove restorane u Bjelorusiji objavila je 11. studenoga da će uskoro promijeniti ime u "Ukusno i točka" kao u Rusiji.

Prvi restorani pod tim imenom otvoreni su u Rusiji 12. lipnja umjesto McDonald‘sa koji je otišao iz zemlje zbog ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače. To su učinili i mnogi drugi strani brendovi poput Coca-Cole, H&M-a i Ikee.

Bjelorusija je jedini saveznik Rusije u tom sukobu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:45