PALA U LJETOVALIŠTU

‘Maćeha iz pakla‘ platila ubojstvo muža i njegove djece, konačno je uhićena nakon tri godine bijega

Uhićena je u turističkom resortu u Acapulcu nakon što je jedan gost prepoznao njezino lice s tjeralice

Berenice Alanís

 Policijska Fotografija/

‘Maćeha iz pakla‘ uhićena je nakon tri godine bijega pod sumnjom da je ubila svog muža milijunaša i njegovu djecu nakon što ju je ovaj izostavio iz oporuke zbog navodne afere s posinkom i jednim kolegom, piše Daily Mail.

Berenice Alanís uhićena je u srijedu u hotelu u meksičkom ljetovalištu Acapulco.

Do uhićenja je došlo kad je jedan gost prepoznao njezino lice s tjeralice, objavila je novinska mreža Telediario.

Mobitelom je snimio kuda se Berenice kreće i obavijestio policiju.

Vlasti su rekle da je Alanís navodno unajmila plaćene ubojice koji su 5. travnja 2019. došli u teretanu u Mexico Cityju u vlasništvu njezinog supruga Jacoba Quesade (51) i ubili ga zajedno s njegovim sinom Jacobom Quesadom Jr. (25) i kćeri Patriciom Quesada (24).

image

Berenice i Jacobo Quesada

Facebook

Alanís je privedena nekoliko dana nakon trostrukog ubojstva, ali ju je sudac pustio uz jamčevinu, nakon čega je pobjegla.

Navodno je viđena u gradovima Querétaro, Hidalgo, Puebla, Guerrero i Las Vegas dok je bježala vlastima.

Alanís je 2003. godine Jacobo Quesada angažirao kao dio ekipe za čišćenje teretane nakon čega su počeli izlaziti. Zbog nje je napustio svoju suprugu Patriciu Arellano te su se on i Berenice na kraju vjenčali.

Jacobo Quesada i njegova djeca prihvatili su je kao obitelji i išli su zajedno na odmore, uključujući i posjet New Yorku gdje su obavili kupovinu i prisustvovali utakmici New York Yankeesa.

image

Berenice Alanís i ubijeni Jacobo Quesada Jr., Patricia Quesada i Jacobo Quesada

Facebook

Jacob je 2018. zatražio rastavu braka nakon što je otkrio da ga Alanís vara i spava s njegovim sinom Jacobom Quesadom Jr. i još jednim zaposlenikom teretane.

U noći ubojstva, Jacobo Quesada je bio sa svojom djecom u uredu u teretani kada je Berenice došla vježbati.

Zamolila je zaposlenika teretane da joj pomogne oko vježbanja. U tom trenu, ubojice su ušle u teretanu i krenule prema uredu gdje su ubili Quesadu i njegovu djecu.

Istražitelji su posumnjali na Berenice nakon što je ova prisvojila čitav niz Jacobovih luksuznih vozila, uključujući dvije Corvette, te ih sve rasprodala.

Sudac je naložio njezino uhićenje 20. prosinca 2019., nakon što su tužitelji iznijeli dokaze da je planirala ubojstvo jer je doznala da je izostavljena iz oporuke te da se neće moći domoći bogatstva svog supruga u iznosu od 20 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:13