BEZ ODSTUPANJA

Macron: ‘G20 mora poslati jasnu poruku talibanima o uvjetima međunarodnog priznanja‘

Dostojanstvo afganistanskih žena te jednakost među muškarcima i ženama trebaju biti jedna od točaka na kojima inzistiramo, rekao je
Emmanuel Macron
 Ludovic MARIN/AFP

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da nadolazeći G20 samit mora poslati jasnu poruku afganistanskim talibanima o uvjetima međunarodnog priznanja.

U intervjuu za radio France Inter, Macron je u utorak rekao da ti uvjeti moraju uključivati jednakost žena, pristup stranim humanitarnim operacijama i nesuradnju s islamističkim terorističkim skupinama.

"Vjerujem da međunarodno priznanje treba imati cijenu, a dostojanstvo afganistanskih žena te jednakost među muškarcima i ženama trebaju biti jedna od točaka na kojima inzistiramo i trebaju biti naš uvjet", rekao je Macron.

Govoreći o samitu G20 koji se kasnije ovaj mjesec treba održati u Rimu, Macron je izjavio: "Razgovarat ćemo o Afganistanu. Apsolutno moramo, što znači mi Europljani, Amerikanci, Kina, Rusija i velike sile iz Afrike, Azije, Pacifika i Latinske Amerike, svi zajedno moramo dati vrlo jasnu poruku da ćemo postaviti uvjete za priznanje talibana".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2022 17:32