BUDIMPEŠTA UZ HRVATSKU

MAĐARSKI DRŽAVNI VRH IZRAZIO SUĆUT I PONUDIO POMOĆ NAKON POTRESA U ZAGREBU Premijer Orban: Važno je da narodi srednje Europe iskažu solidarnost

 Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik mađarske vlade Viktor Orban izrazio je sućut i ponudio pomoć Hrvatskoj, koju je u nedjelju ujutro pogodio potres, objavio je šef ureda za tisak.

Orban je u pismu hrvatskom predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću istaknuo kako je "ožalošćen" izvješćima o potresu koji je prouzročio štete i ozlijedio ljude u Zagrebu i oko njega.

"Vjerujem da je u ovim teškim vremenima važno da narodi srednje Europe na svaki mogući način iskažu solidarnost jedni s drugima. U ime mađarskog naroda želim izraziti sućut i ponuditi pomoć Mađarske", naveo je Orbanove riječi Bertalan Havasi.

Ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto izrazio je sućut ozlijeđenima na Facebooku i poželio im brzi oporavak. Hrvatska može računati na pomoć Mađarske u obnovi, rekao je.

Predsjednik mađarskoga parlamenta Laszlo Kover poslao je brzojav hrvatskom kolegi Gordanu Jandrokoviću, izrazivši svoje simpatije prema Hrvatima koji su se uz epidemiju "morali suočiti s ovom strašnom prirodnom katastrofom". Mađarska je spremna pružiti pomoć Hrvatskoj u ovom izazovnom trenutku, rekao je glasnogovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:12