PONUDIO OSTAVKU

MAĐARSKI POLITIČAR SNIMLJEN U SEKS ORGIJAMA NA JAHTI U DUBROVNIKU IPAK ODLAZI 'O meni je objavljena hrpa lažnih informacija, a samo jedna je istinita'

 
 Screenshot / YOUTUBE

Zsolt Borkai, gradonačelnik sjevernozapadnog mađarskog grada Györa i nekadašnji olimpijski pobjednik u gimnastici, koji se nedavno uoči lokalnih izbora našao u središtu skandala, podnio je ostavku, objavili su mađarski mediji.

Iako Borkaiju seks skandal na jahti u Dubrovniku nije naštetio te je ponovno izabran za gradonačelnika Győra, odlučio je preuzeti odgovornost za svoje postupke.

Podsjetimo, prije mjesec dana na jednom su blogu počele curiti priče u kojima se Borkai optužuje da je na jahti u Dubrovniku sudjelovao u seks orgijama te je konzumirao droge, a potom su objavljene i fotografije i videosnimke.

Snimke seksa, koje potječu iz svibnja 2018. godine, prikazuju Borkaija u orgijama na jahti na hrvatskoj obali. U jednoj sceni on je uhvaćen u 'vrućoj' sceni s prostitutkom. Borkai je priznao da je snimka autentična, ali je opovrgnuo optužbe da je konzumirao drogu.

U otvorenom pismu je objasnio da su na lažnom blogu objavljene gomile lažnih informacija koju su mnogi mediji prenijeli ne dovodeći u pitanje istinitost istih.

- Mislim da je to bila pomno smišljena i profesionalno pripremljena zamka koja je trebala poslužiti za dobivanje značajnih političkih poena, ali i materijalne koristi. To je bilo širenje lažnih vijesti. Ne ponosim se onim što sam učinio i ispričavam se svima koji su se razočarali u mene. Ja sam sportaš, nikada se nisam drogirao i nisam bio umiješan u korupciju. Priznajem da je snimka autentična, o svom trošku sam bio na tom putovanju, ali sve ostale informacije su utemeljene na lažima, poručio je.

U pismu nije zanijekao da je imao seksualni odnos s mladom djevojkom, za koju se pretpostavlja da je prostituka.

Otkrio je kako je nakon otkrivanja skandala njegova obitelj postala meta te ih želi zaštititi od toga.

- Prihvaćam posljedice i preuzimam odgovornost. Volim Györ, ali ne želim ometati daljnji razvoj grada. U petak u 16 sati podnijet ću ostavku. Želim da moju dužnost preuzme netko tko zaslužuje voditi naš voljeni grad, zaključuje se u pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:42