VENEZUELA

Maduro: ‘Naše snage sigurnosti uhvatile su američkog špijuna kod najveće rafinerije nafte‘

Ni State Department SAD-a ni Bijela kuće još nisu komentirali Madurove tvrdnje
Nicolas Maduro
 Marcelo Garcia/Venezuelan Presidency/AFP

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro u petak je rekao da su snage sigurnosti te zemlje uhvatile "američkog špijuna" dok je špijunirao najveće rafinerije nafte u zemlji.

Maduro je u obraćanju putem televizije rekao da je navodni obavještajac uhićen u četvrtak na sjeverozapadu zemlje dok je špijunirao rafinerije Amuay i Cardon.

Uhitili su "marinca, koji je kao marinac služio u bazama CIA-e u Iraku", rekao je Maduro i dodao da je uhićeni kod sebe imao "specijalna oružja, velike količine gotovine, velike količine dolara i druge stvari".

Nije naveo dodatne pojedinosti osim da uhićeni daje izjavu u pritvoru.

Ni State Department SAD-a ni Bijela kuće još nisu komentirali Madurove tvrdnje.

Maduro je u petak rekao i da su posljednjih dana snage sigurnosti Venezuele spriječile i plan izazivanja eksplozije u rafineriji El Palito u saveznoj državi Carabobo no nije naveo pojedinosti.

Sud u Venezueli je prošlog mjeseca je na 20 godina zatvora osudio dvojicu bivših pripadnika "Zelenih beretki", jedne od elitnih postrojbi vojske SAD-a, zbog sudjelovanja u neuspješnom pokušaju upada u Venezuelu u svibnju.

Venezuela je pogođena sankcijama SAD-a koje su dovele do nestašica goriva iiako je zemlja bogata naftom, a vlada je u petak najavila novu inicijativu za distribuciju goriva te da planira nove projekte za preradu nafte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. veljača 2023 11:36