SUSJEDSKI ODNOSI

Maduro šalje konvoj kamiona s kisikom za Brazil: ‘Kad između naroda postoji bratstvo i ljubav...‘

Liječnici u bolnicama prepunim pacijenata u glavnom gradu države Manaus rekli su da su neki pacijenti umrli zbog nedostatka kisika.
Nicolas Maduro
 Yuri Cortez/AFP

Venezuela će poslati daljnje pošiljke kisika kako bi pomogla susjednom Brazilu u liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom, rekao je u utorak predsjednik Nicolas Maduro, nakon što je prošlog mjeseca poslao konvoj kamiona napunjenih kisikom u amazonski grad Manaus.

Maduro je u utorak rekao da se tri kamiona trenutno pune kisikom koji je proizvela venezuelska državna tvrtka Sidor. Dvije bi bile namijenjene brazilskoj sjevernoj državi Amazonas, dok bi jedna otišla u državu Roraima, rekao je.

"Sve je moguće kada između naroda, a u ovom slučaju, između naroda Brazila i Venezuele postoje solidarnost, bratstvo, mir i ljubav", rekao je Maduro.

Dodao je da bi daljnje pošiljke mogle stizati "svako malo" ili tjedno, u skladu s brazilskim potrebama.

Epidemija koronavirusa u brazilskoj amazonskoj regiji bila je posebno ozbiljna. Liječnici u bolnicama prepunim pacijenata u glavnom gradu države Manaus rekli su da su neki pacijenti umrli zbog nedostatka kisika.

Brazil je izvijestio da ima oko 9,2 milijuna potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a oko 225.099 Brazilaca umrlo je od te bolesti, najviše u bilo kojoj zemlji osim SAD-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2023 06:50