KRVOLOK IZA REŠETAKA

Mafijaški boss metlom prijetio zatvorskim stražarima, jednom odgrizao mali prst i pojeo ga

Giuseppe Fanara (60), član zloglasne Cosa Nostre, napao je sedmoricu čuvara kad su došli pregledati njegovu zatvorsku ćeliju
Talijanska policija
 Mairo Cinquetti/AFP

Mafijaški boss sa Sicilije koji služi doživotnu zatvorsku kaznu, odgrizao je i progutao prst svoga zatvorskog čuvara tijekom prepirke u kaznionici, prenosi Guardian izvještaje talijanskih medija.

Giuseppe Fanara (60) koji je bio na odsluženju doživotne zatvorske kazne u zatvoru Rebibbia u Rimu, napao je sedmoricu čuvara kad su došli pregledati njegovu ćeliju.

Fanara, inače član zloglasne Cosa Nostre, odslužio je već devet godina od svoje doživotne kazne koju izdržava pod posebnim režimom namijenjenim mafijaškim šefovima. Taj režim osmišljen je kako bi se bossove spriječilo da svoje klanove vode i iza rešetaka.

- Tijekom svađe, Fanara je odgrizao dio malog prsta policajca, pišu talijanski mediji. - Prst je nestao, što dovodi do zaključka da je pojeden.

Zatvorenik je tada napao šestoricu drugih čuvara koristeći metlu kao oružje i navodno vičući: Zaklat ću vas kao svinje!

Fanara je nakon incidenta premješten u zatvor visoke sigurnosti Sassari na Sardiniji, a sada mu prijete i dodatne optužbe za napad i opiranje uhićenju.

Ranije ove godine je Italija odlučila pustiti na slobodu određeni broj starijih i nemoćnih mafijaških šefova, uključujućii neke pripadnike Cosa Nostre. Ta je odluka u Italiji izazvala silno negodovanje što je nagnalo ministra pravosuđa da odluku povuče i preispita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:15