KRV NA ASFALTU

MAFIJAŠKI OBRAČUN Usred dana u kafiću izrešetali bivšeg Arkanovog tjelohranitelja

Bivši tjelohranitelj Željka Ražnatovića Arkana (41) i bliski prijatelj vođe Zemunskog klana Luke Bojovića (40), Rade Rakonjac (51), ubijen je danas oko podneva u mafijaškom obračunu usred Beograda, javlja srpski Alo .

U društvu ubijenog Rakonjca bili su i Stojan Novaković Cope, jedan od najbližih Arkanovih prijatelja i bivši nogometni menadžer, kao i Goran Ristanović - košarkaški menadžer. Trojac je sjedio za stolom u kafiću kad je napadač otvorio vatru iz automatske puške.

Rakonjac je ranjen s nekoliko hitaca, a jedan metak ga je pogodio u vrat. On je teško ranjen prebačen u Hitnu službu gdje je ubrzo preminuo.

U Hitnoj pomoći agenciji Beta je kazano da su zbrinuta dvojica ranjenika, a da su privatnim automobilom u hitni centar prevezene još dvije osobe.

Kako je navela glasnogovornica Hitne pomoći Nada Macura, muškarac star oko 55 godina ima više od pet prostrijelnih rana, ozlijeđene su vitalne krvne žile na vratu i prevezen je Vojno-medicinsku akademiju. Drugi muškarac star oko 60 godina pogođen je u desnu potkoljenicu i prevezen je isto tako na VMA, a još dvojica ranjenih su stigli na Hitnu privatnim automobilima - kazala je Macura.

Ubrzo nakon pucnjave policija je pronašla zapaljeni automobil s kojim su atentatori pobjegli s mjesta zločina. Policijska potraga je u tijeku.

Rakonjac je kao član tzv. Arkanove skupine uhićen u policijskoj akciji “Sablja”. On je u Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika i bio je tjelohranitelj pokojnog zapovjednika na bojištima, a u Gardi se upoznao s Lukom Bojovićem s kojim je ostao dugogodišnji prijatelj.

Njegovo ime spominje se i u plavoj i u bijeloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije.

Službeno, Rakonjac nikada nije osuđen, a optužnica za neovlašteno posjedovanje pištolja druga je koja je podignuta protiv njega.

Rakonjac je krajem kolovoza prošle godine gostovao u emisiji "Goli život" pod nazivom “ Arkan je živ” i u kojoj je otvoreno govorio o svom boravku na bojištima u Hrvatskoj, boravku u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi, prijateljstvu i druženju s pokojnim Arkanom, ali i danu kad je on ubijen.

O Rakonjcu se u medijima prvi put čulo daleke 2005. godine kada je protiv njega, Luke Bojovića i još dvije osobe bila podignuta optužnica za iznudu. Međutim, tri godine od podizanja optužnice tadašnji Prvi općinski sud je obustavio postupak zbog zastare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:02