LUDILO U VIJETNAMU

MAJICE S LIKOM NAJOZLOGLAŠENIJEG DIKTATORA VELIKI SU HIT Svi žele zaraditi od summita, od brijačnica do kafića: Moramo ga ohrabriti da odustane

 
 REUTERS

Netko bi pomislio da će majice s likom jednog od najozloglašenijih svjetskih diktatora biti teško prodati, ali u Hanoiju se pred očekivani summit američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una prodaje - sve.

Ulice vijetnamske prijestolnice uređene su i nakićene, a svi se nadaju da će im summit idućega tjedna donijeti zaradu - od barova do brijača.

- Nema potrebe govoriti o Trumpu jer je on već velik čovjek. Svi to znaju - kaže dizajner majica Truong Thanh Duc.

FILE PHOTO: Vietnamese shop owner Truong Thanh Duc displays t-shirts for sale with images of U.S. President Donald Trump and North Korean leader Kim Jong Un ahead of USA-DPRK Summit in Hanoi, Vietnam February 21, 2019. REUTERS/Kham/File photo  NO RESALES. NO ARCHIVES
REUTERS
Truong Thanh Duc pozira kraj svojih majica

- No moramo ohrabrivati Kim Jong Una da odustane od diktature zbog svog naroda. Zato sam stavio njegov lik na majicu - objasnio je.

Ducove majice privukle su znatiželjnu gomilu u staroj četvrti Hanoija, labirintu ulica i štandova.

Duc je rekao kako je prodao više od 300 majica, a zarada će biti potrošena na kupnju bageta - kruha popularnog u bivšoj francuskoj koloniji - koji će biti podijeljeni siromašnima.

Na jednoj od njegovih majica je Kimov lik, a druga prikazuje Trumpa i Kima zajedno iznad riječi "PEACE" (mir).

Jedan hanojski brijač nudi besplatnu frizuru u stilu Trumpa ili Kima, a barovi prodaju pića inspirirana predstojećim pregovorima. Tako se može kušati klasični Negroni koktel u novoj verziji pod nazivom "Peace Negroniations" sa soju rakijom okusa ružičastoga grejpa, vermutom i kapljcom bitera Angostura te pivo "Kim Jong Ale".

Diljem vijetnamske prijestolnice u tijeku su pripreme za summit 27. i 28. veljače. Dijelovi grada blizu mjesta održavanja pregovora dobro su očišćeni, sređeni ili prebojani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:38