RASKOMADAO JU MUŽ?

Majka Beograđanke Ane na godišnjicu njezina nestanka: ‘Da se barem netko od nas javio na taj poziv 1. siječnja...‘

Anino tijelo nije pronađeno, a njezina majka Milanka Ljubičić kaže da se i dalje nada nekom čudu

Milanka Ljubičić, Anina majka (lijevo), Ana Walshe (desno)

 Instagram/Profimedia

Prošla je godina od nestanka Beograđanke Ane Walshe u američkom Cohassetu (Minnesota). Za Anino je ubojstvo optužen njezin suprug Brian Walshe, a sumnja se da je tijekom novogodišnje noći suprugu ubio u podrumu njihove kuće, a tijelo raskomadao. Anino tijelo nije pronađeno, njezina majka Milanka Ljubičić (69) je za Nova.rs rekla da se i dalje nada nekom čudu.

- Godinu dana čekam moju Anu. Godina popraćena neprestanim razmišljanjem gdje je moje dijete, zašto mi se ne javi, je li živa. Sada se samo nadam... ne znam čemu, nekom čudu. To me održava da ujutro ustanem i opet čekam, ispričala je majka.

image

Milanka Ljubičić

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Milanka Ljubičić kaže da i dalje nema novih informacija o slučaju njezine kćeri te da zna samo ono što je pročitala u medijima.

- Trudim se da budem dobro, ali nije mi lako. Dijete mi je nestalo bez traga. Konstantno sam na antidepresivima i to je jedino što me trenutno održava stabilnom. Nadam se da će se Brian udostojiti reći što se dogodilo s mojom Anom. Ležim i razmišljam, zapitam se, toliko mjeseci, a nema traga. Što ako je sve istina? Dišem, ali ne znam jesam li živa, neznanje me ubija, kaže očajna majka koja i dalje svake večeri provjerava je li joj kći možda bila aktivna na Viberu.

- Čim začujem zvonjavu na telefonu, nada me prevlada. Međutim, ništa. Uđem u galeriju, počnem gledati slike, pa mi skoči tlak od stresa. Navečer uđem da vidim da li je bila aktivna, ali ništa. Onda malo listam poruke, pa vidim njezine riječi upućene meni… Micko, mamice, mama. Tako me je zvala. Godinu dana joj glas nisam čula, godinu dana me nije nazvala ‘Micko‘“, priča majka Milanka za Nova.rs.

image

Ana Walshe

Ana se u Ameriku preselila 2005. godine, a od tada je svake godine za novogodišnje praznike dolazila kući u Srbiju.

- Njen Micko, kako me je s ljubavlju zvala, je ove godine proveo praznike sam. Žalim što nisam čula telefon kada me je zvala tog 1. siječnja prošle godine. Kada sam vidjela propušteni poziv, nisam ju htjela uznemiravati, komunikacija je teška zbog vremenske razlike, a znam da je dosta radila. Sada mi je žao što nisam ostala budna duže, što nisam ustala i javila se. Iste večeri Ana je zvala i stariju sestru Aleksandru koja živi u Kanadi, ali je i ona spavala i nije čula telefon. Zvala je i kumu u Beogradu, ali ni kuma se nije javila jer nije čula telefon zbog glasne muzike. Samo da se neka od nas javila, da je čula Anin glas, ili vapaj..., kaže Milanka.

Utjehu joj pružaju unuci. Anina djeca su sada kod njezine starije kćeri.

- Ova dvojica mlađih unuka se neće ni sjećati mame, a ovaj stariji je stalno spominje. Fali mu...

Podsjetimo, masovna potraga za Anom Walshe pokrenuta je nakon što je njezin poslodavac 4. siječnja prijavio njezin nestanak. Suprug je tad istražiteljima rekao kako ju je posljednji put vidio kako iz njihove kuće u Cohassetu odlazi na posao na Novu godinu. No na Brianovu računalu, ali i iPadu njegova sina, kasnije je pronađen niz zastrašujućih internetskih pretraga - ovo su neke od njih: "Koliko vremena treba proći prije nego što tijelo počne smrdjeti?", "raskomadavanje i najbolji načini da se riješite trupla" i "kako spriječiti raspadanje tijela". Istražitelji su također otkrili deset vreća za smeće s dokazima kao što su pila za metal, sjekira i nekoliko predmeta s Brianovim i Aninim DNK-om, ali i snimku nadzorne kamere koja ga je snimila kako baca vrećice u kontejnere za smeće.

image

Brian Walshe

Cohasset Police Department/mega/The Mega Agency/Profimedia/Cohasset Police Department/mega/the Mega Agency/profimedia

Tijekom suđenja pred okružnim sudom u Quincyju u siječnju, tužitelji su tvrdili kako je Brian Walshe ubio suprugu jer je želio okončati njihov brak.

- Vjeruje se da je, umjesto razvoda, Brian Walshe raskomadao Anu Walshe i odbacio njezino tijelo - rekla je tužiteljica Lynn Beland.

Brian Walshe policiji je pod zakletvom rekao kako je suprugu zadnji put vidio 1. siječnja ujutro. Tvrdio je i kako je Ane morala otputovati na hitan poslovni sastanak u Washingtonu, DC. No nije bilo nikakvih dokaza koji bi potvrdili da je 39-godišnjakinja uopće došla do zračne luke, a kamoli Washingtona.

image

Ana i Brian Walshe

Brian Walshe i prije je imao problema sa zakonom. Prema CNN-u, 2021. priznao je krivnju za tri savezne optužbe za prijevaru, tj. internetsku prodaju lažnih umjetnina Andyja Warhola, a 2019. vodio je pravnu bitku oko očeve ostavštine. Tad su rođak i obiteljski prijatelji izjavili kako je "Walshe nasilna i nepovjerljiva osoba".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 17:11