POKRENUTA ISTRAGA

Majka dječaka ubojice Koste K. ispitana u policiji, evo kojih 10 konkretnih pitanja su joj postavili

Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu ispitat će M. K. kako bi utvrdilo je zapuštala ili zlostavljala svoga sina

Kosta K.

 Privatna arhiva

M. K. (46), majka Koste K., 13-godišnjaka za kojeg se sumnja da je tijekom oružanog napada na Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio devetero učenika i školskog zaštitara te ranio šest osoba, uključujući i nastavnicu škole, ispitana je u srijedu u prostorijama Policijske uprave beogradske, a Blic doznaje da je morala odgovoriti na 10 konkretnih pitanja.

Policija je tijekom ispitivanja nastojala utvrditi je li M. K. zapostavljala ili zlostavljala svoga sina, a Blic navodi da će je u narednim danima ispitati i javni tužitelji.

M. K. je u policiji odgovorila na sljedeća pitanja: "Koliko ste često viđali sina, odnosno - kod koga je više boravio, vas ili njegova oca?"; "Jeste li znali da je odlazio da je u streljanu?"; "Ako jeste, što mislite o tome?"; "Je li se ponašao čudno?"; "Je li dječak bio zlostavljan ili zanemarivan, odnosno - je li mu nešto uskraćivano, je li se na nešto žalio?"; "Što vam je zadnje rekao prije nego što je počinio zločin za koji je osumnjičen?"; "Je li doživio traumatično iskustvo?"; "Kakav je odnos imao s vama, ocem, obitelji i prijateljima?"; "Jeste li bili upućeni u njegove interese i koji su oni bili?" i "U kakvim ste odnosima bili s dječakovim ocem?".

Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu ispitat će M. K. kako bi utvrdilo je zapuštala ili zlostavljala svoga sina.

Policija će ispitati i pedagoga i psihologa OŠ "Vladimir Ribnikar".

V. K., otac 13-godišnjeg Koste K., uhićen je ubrzo nakon napada u "Vladimiru Ribnikaru" i tereti ga se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. To se djelo može kazniti maksimalnom kaznom zatvora od 12 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 13:46