‘NAJTEŽA ODLUKA‘

Majka na Silvestrovo napustila novorođenče, žena ga pronašla nakon par sati: ‘Spasila sam dijete‘

‘Mojoj je majci jako žao zbog ovoga. Molim vas, uzmite me i pronađite mi obitelj punu ljubavi‘, stajalo je u poruci porek djeteta

Poruka koju je nepoznata žena ostavila uz svoje dijete; novorođeni dječak Teshawn

 Roxy Lane/Facebook

Nepoznata je žena svog sina koji je rođen 31. prosinca 2021. godine u 6:00 sati nedugo zatim stavila u kartonsku kutiju te ga odložila na križanju Avenije Chena Point i Ulice Dolphin Way nedaleko od američkog grada Fairbanksa u saveznoj državi Aljasci, javlja Daily Mail.

Žena je u kutiju s bebom stavila i pismo u kojem je objasnila zašto je to napravila.

"Molim vas, pomozite mi! Rođen sam 12 tjedana prije termina porođaja. Moja me majka rodila u 28. tjednu trudnoće. Moji roditelji te moji baka i djed nemaju ni hrane ni novca da me odgajaju. Nisu mu htjeli ovo napraviti. Moji su roditelji živjeli u Ulici Cormorant. Mojoj je majci jako žao zbog ovoga. Molim vas, uzmite me i pronađite mi obitelj punu ljubavi. Moji roditelji preklinju bilo koga tko me pronađe. Zovem se Teshawn", napisala je žena.

Teshawna je 31. prosinca oko 14 sati pronašla stanovnica Fairbanksa Roxy Lane, koja je potom video snimku djeteta i pisane poruke objavila na svom Facebook profilu.

Teshawn je kasnije odveden na pregled u bolnicu, gdje je utvrđeno da je zdrav. Toga je dana u Fairbanksu izmjerena temperatura od 17 stupnjeva Celzija ispod nule.

Lokalne vlasti pokušavaju utvrditi tko je Teshawnova majka.

"Cijeli dan obrađujem svoje osjećaje i razmišljam o svim različitim scenarijima i razlozima pa sam htjela podijeliti nekoliko misli", napisala je Lane na Facebooku.

"Kao prvo, Zakon o utočištu u Aljasci vrijedi od 2008. godine i moguće je da mnogi ljudi, poglavito mladi, možda za njega ne znaju. Uvijek postoji sigurniji i humaniji način da se bez pitanja i problema preda dijete. Odnesite dijete vatrogascima, u crkvu ili u bolnicu i ti će se ljudi pobrinuti za njega", dodala je Lane.

"Nadam se da će majka dobiti potrebnu pomoć. Sumnjam da su mogli priuštiti da ga odvedu u bolnicu, a možda njoj treba liječnička pomoć. Molim vas, netko zna tu novu majku, provjerite je. Možda je očajna, možda se osjeća napušteno. Ne znamo, možda iza svega toga stoji priča koju ne znamo", ustvrdila je.

"Očito se netko iz naše zajednice osjećao izgubljeno i beznadno te je donio najtežu odluku u svome životu. Ostavila ga je na cesti samo dekom i imenom. Dala mu je ime. To znači da tu ima ljubavi, čak i ako je odluka grozno. Danas sam spasila dijete i o Teshawnu će vjerojatno razmišljati do kraja života", zaključila je stanovnica Fairbanksa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:45