MONSTRUOZNO

Majka optužena za ubojstvo bebe: ‘10 dana ju je ostavila samu kod kuće i otišla na odmor‘

Nejasno je zašto Candelario nije organizirala čuvanje djevojčice prije odlaska na put s obzirom na to da su je susjedi i ranije čuvali

Kristel Candelario

 Cuyahoga County Sheriff/

Kristel Candelario (31) iz Ohija optužena je za ubojstvo svoje 16-mjesečne kćeri Jailyn koju je 10-dana ostavila samu kod kuće i otišla na odmor. Kad se vratila s puta u Detroit i Portoriko, pronašla je djevojčicu mrtvu, prenosi Daily Mail.

Na sudu je pod zakletvom izjavila da je 6. lipnja ostavila djevojčicu kod kuće bez nadzora i otišla na put, a kad se 16. lipnja vratila kući primijetila je da je djevojčica ekstremno dehidrirala i nije reagirala na podražaje. Službenici su potvrdili da je krevetić djevojčice bio prekriven prljavim pokrivačima i podstavom natopljenom urinom i izmetom.

Kad je ekipa Hitne pomoći stigla na mjesto događaja, konstatirala je smrt djeteta. Medicinski djelatnik koji je radio na istrazi utvrdio je da nema znakova traume, ali da je djevojčica bila ostavljena 10-ak dana nakon čega je preminula.

Nejasno je zašto Candelario nije organizirala čuvanje djevojčice prije odlaska na put s obzirom na to da su je susjedi i ranije čuvali. Ostali su u šoku kad su čuli što se dogodilo samo vrata dalje od njihovog.

- Jailyn je bila nevjerojatna i preslatka. Nije zaslužila ono što joj se dogodilo, jako mi nedostaje, rekao je 13-godišnjak koji je poznavao bebu.

Druga susjeda sjeća je se kao uvijek sretnog djeteta.

- Bila je sretna beba, uvijek nasmijana i zainteresirana za okolinu. Uistinu je bila divna beba, rekla je.

Poznanica je za News5 Cleveland rekla da ovo nije prvi put da je Candelario ostavila kćerkicu samu kod kuće.

- Stalno smo joj govorile da je ne ostavlja samu, ne samo ja nego i moja prijateljica koja stanuje preko puta, no ona bi je uvijek ostavila samu, tvrdi poznanica.

Neodgovorna majka prije incidenta radila je na zamjeni u osnovnoj školi Citizen Academy Glenville u Clevelandu. Ondje je bila zaposlena od studenog prošle godina, a čim je uhićena dobila je otkaz. Socijalne službe nemaju nikakvih podataka o ranijim prijestupima majke koja se trenutno nalazi u zatvoru okruga Cuyahoga.

Jamčevina za njeno puštanje iznosi milijun dolara. Nije poznato je li angažirala odvjetnika niti je li priznala krivnju, a sljedeće ročište održat će se 28. lipnja ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 08:40