MUČNE SCENE

Majka učenice koja je bila na popisu ubojice slomila se među gomilom: ‘Ne lažite!‘

Počela je vikati uzrujana natpisom koji je obješen na ogradu škole u kojoj se dogodio zločin
 Tom Dubravec/Cropix

Majka jedne učenice OŠ Vladislava Ribnikara, koja se nalazila među imenima na popisu 13-godišnjeg ubojice Koste K., među građanima koji su se okupili kako bi ostavili cvijeće i zapalili svijeće za pokojne počela je vikati uzrujana natpisom raširenim na školskoj ogradi na kojem je pisalo ‘Razgovarajte s djecom‘.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Bio mi je u kući, sklonite te laži! Razgovarali su roditelji! Roditelji su razgovarali s njim! Ne lažite više! Nije bio zlostavljan, bio je voljen. Bila je zaljubljena djevojčica u njega! - urlala je iz sveg glasa među gomilom učenika.

Nakon toga novinarima je pojasnila što ju je izbacilo iz takta i kazala kako je njezina kći bila u platonskoj vezi s Kostom K. i kako je poznavala i njegove roditelje.

Naljutio ju je, kaže, natpis s transparenta na kojem piše ‘Razgovarajte s djecom‘, jer smatra da su roditelji s njim razgovarali. Dodala je i kako se svaki tinejdžer osjeća izopćen ‘u nekom trenutku‘.

image
Vlado Kos/Cropix

- Ona je išla s njim u taj klub i oni su se viđali, platonski družili dva mjeseca. Dolazio je kod nas, ja dvjesto puta ulazim u sobu, pitam što pričate, ‘lijepe priče pričamo‘ i tako dalje.

Svi tinejdžeri se osjećaju izopćeni u nekom trenutku, i ja sam, samo sam ja bila specifična i boljelo me dupe da se prilagođavam, a moja kći se voli prilagođavati i ona se stalno osjeća izopćenom.

Radite od ovoga što hoćete, ali barem recite istinu. A ne ‘razgovarajte s djecom‘, razgovarali su s njim. Dva vrhunska intelektualca. Zašto ne bi, isto nisu mladi, malo su mlađi od mene. Razgovarajte s djecom, to mi je bio okidač - zaključila je Tatjana Savarese.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:43