ČUDESAN TALENT

Mala Hrvatica (14) koja je šokirala žiri pobijedila u njemačkom ‘The Voiceu‘: ‘Čini mi se da ovo sve sanjam!‘

Čak je i Eminem osobno lajkao snimku njezinog nastupa na društvenoj mreži

Emma Filipović Voice Kids Njemačka

 Voice Kids Njemačka/

Emma Filipović (14), Bečanka hrvatskog porijekla, pobijedila je u petak u finalu njemačke inačice showa Voice Kids. Finale je gledalo više od četiri milijuna ljudi, a djevojka je oduševila izvedbom Eminemove pjesme ‘Losing Yourself‘. Čak je i Eminem osobno lajkao snimku njezinog nastupa na društvenoj mreži.

"Na trenutke mi se čini da ovo sve sanjam", rekla je Emma, koja je publiku osvojila već na samom početku showa u ‘audiciji na slijepo‘. U roku od 30 sekundi ‘prisilila‘ je žiri da stisnu crvene gumbe i okrenu se prema njoj te je izazvala silne ovacije. Dugokosa vesela djevojka u ružičastoj hoodici i širokim trapericama pokorila je toga dana berlinski studio, te dobila milijune pozitivnih komentara na društvenim mrežama. Njezini roditelji Žaklina i Zoran te brat Daniel bili su iza pozornice i sami iznenađeni energičnom izvedbom svoje miljenice, a baka i djed su se rasplakali.

Već je drugi dan Emmin nastup bio prvi u trendingu na njemačkom YouTube-u, a na Tik Toku je postala zvijezda.

Emmini baka Ana i djed Miro toplije mjesece provode u obiteljskoj kući u Selcu, gdje cijeli dan primaju čestitke sa svih strana.

- I mi smo je sad prvi put vidjeli na pozornici pod reflektorima, inače pjeva doma u sobi. Ostali smo bez teksta. Moćna je. Ona se tamo osjeća ispunjeno. To je njezin san koji se ostvario i mi smo svi doma presretni, rekla nam je Emmina mama Žaklina.

U žiriju njemačkog talent showa su bili poznati njemački pjevači Lena Meyer-Landrut, koja je sa samo 19 godina 2010. s pjesmom ‘Satellite‘ pobijedila na Eurosongu u Oslu, Wincent Weiss te Smudo i Michi Beck iz njemačkog hip hop benda Fantastischen Vier. Potonji dvojac je Emma izabrala za mentore u daljnjem natjecanju.

image

Emma Filipovic

Emma je učenica 1. razreda Akademske gimnazije u kojoj pored njemačkog jezika uči engleski, francuski i latinski.

- Kod kuće pričamo naš jezik, dobacuje nam uz osmijeh mama, koja je 1994. za vrijeme rata otišla u Beč iz Tuzle. Suprug je nekako u isto vrijeme doselio tamo iz Brčkog, a njegova većina obitelji živi u Hrvatskoj.

Stariji brat Daniel (18) Emmu je prije nekoliko godina zarazio rapom. Učio ju je tehnike, a kako ona obožava pjevati, plesati i glumiti, sve joj ide kao od šale.

image

Emma Filipovic

- Na prvi pogled Emma je skromna i povučena, ali postaje druga osoba na bini. Ima pozitivnu tremu i kao da dobije poseban elan, a riječi pjesama pamti nenormalno dobro. Jednom čuje i zapamti sve. I u kazalištu ima jako kompleksnu ulogu, nastupa u svakoj sceni, ali s tekstom nema ni najmanjih problema, hvali ju mama.

Emma otprije godinu i pol dana pjeva i u kids pop bendu Young Republic, za koje će se, ako je suditi po darovitoj pjevačici, još puno čuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:14