ISPOVIJEST OCA

'MALI MESSI' S DRESOM OD PLASTIČNE VREĆICE MORAO POBJEĆI IZ DOMOVINE 'Prijetili su da će mi oteti sina. Morao sam mu spasiti život'

 Twitter

Petogodišnji dječak iz Afganistana koji je postao internetska senzacija nakon što je uslikan kako nosi improvizirani dres s imenom Lionela Messija napravljen od plastične vrećice, prisiljen je napustiti svoju domovinu.

Naime, otac Murtazi Ahmadija (5) tvrdi kako je internetska slava njegovog sina učinila njegovu obitelj metom telefonskih prijetnji i kako se boji da bi dječaka mogli oteti.

Mohammad Arif Ahmadi, čiji je sin došao na sve svjetske naslovnice ranije ove godine, kazao je kako su se preselili u susjedni Pakistan u nadi da će tamo pronaći bolji život.

- Život nam je postao bijedan - kazao je Ahmadi za AP telefonirajući iz novog doma u gradu Quetti.

Dodao je kako obitelj nije željela napustiti Afganistan, no kako su prijetnje postajale sve ozbiljnije i ozbiljnije.

Obitelj je prvo otputovala u glavni grad Pakistana, Islamabad, no tamo nisu mogli ostati jer im je standard bio previsok. Kasnije su preselili u Quettu.

- Prodao sam sve što sam posjedovao i poveo obitelj iz Afganistana kako bih spasio život sinu i obitelji - kazao je otac.

Ranije ove godine Afganistanski nogometni savez obećao je dogovoriti sastanak s Messijem i malenim dječakom. Također, pisalo se da će Messi doći u Afganistan posjetiti dječaka ili će dječaka poslati u Španjolsku. No, ništa od toga se nije ostvarilo, kazao je Ahmadi. Dječak je od svega dobio samo Messijev originalni dres.

- Ipak, sin se nada kako će jednog dana upoznati svog heroja - zaključio je otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:02