SPRIJEČEN MASAKR

MALOLJETNI MONSTRUM Htio postaviti bombe u školi i kinu i eliminirati učenike i profesore

 Facebook

Školarcu optuženom da je isplanirao masakr nalik onom iz 1999. godine kad su dvoje tinejdžera u srednjoj školi Columbine u Coloradu ubili 12 učenika, nastavnika, a potom i sebe, na suđenju je napokon po prvi put otkriveno ime, nakon što je u siječnju navršio 18 godina.

Michael Piggin iz Leicestershirea sve je isplanirao kad je imao 16 godina. Sastavio je listu učenika i profesora koje je želio eliminirati, a čitav arsenal oružja držao je u svojoj spavaćoj sobi. Odredio je šest potencijalnih meta, uključujući postavljanje eksploziva u školi, sveučilištu, džamiji, općini i kinu.

Tinejdžer je uhićen u veljači 2013., a policija je tijekom istrage u njegovoj sobi pronašla, osim oružja i neprobojan prsluk, gas masku, te ilegalni teroristički priručnik pod nazivom Mujahideen Poisons.

U sobi su pronašli i bilježnicu s likom Che Guevare ukrašenu svastikom i nacističkim simbolom SS u kojoj su bili zapisani svi njegovi planovi i nacrtani likovi Jockera i Batmana kraj kojih je bio napisan citat 'treba uvesti anarhiju, uznemiriti uspostavljeni poredak i prouzročiti kaos'. Tamo su se našle i uznemirujuće bilješke o tome kako je potrebno da se Britanija i Europa podignu na noge i započnu borbu protiv Islama. nadao se i kako će njegova 'operacija' 'inspirirati inteligentne ljude da započnu revoluciju protiv trenutnog sistema'.

- Ljudi žive u obmani. Ja sam spreman umrijeti kako bih ostvario svoj cilj - napisao je.

Tužitelj Max Hill QC kazao je kako Pigginova urota nije bila dječja igra već smrtonosna prijetnja.

U jednoj njegovoj bilježnici napisao je 'novi Columbine slučaj'.

Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:14