POTRESNA ISPOVIJEST

'Mama je prodala moju nevinost kad sam imala svega 12 godina'

PHNOM PENH, CAMBODIA-FEBRUARY 10 : A bar girl stands outside a local bar waiting for customers February 10, 2010 in Phnom Penh. Lax law enforcement and poverty have made Cambodia a prime destination for foreigners seeking sex, especially with minors. But police working with social activists have stepped up efforts, and several foreigners are serving lengthy prison terms for underage sex.While on a path to greater economic development, poverty is still widespread with 40 percent of the population living under the poverty line according to various UN agencies. (Photo by Paula Bronstein /Getty Images)
 Getty Images / 2010 Getty Images

Tinejdžerka iz Kambodže čiju je nevinost njezina majka prodala kad je bila malena djevojčica otvorila je dušu o mračnim tajnama seksualne trgovine u njezinoj zemlji.

Dara Keo, sad 17-godišnjakinja, imala je svega 12 godina kad ju je vlastita majka Rotana prodala "bogatom, moćnom muškarcu" u očajničkom pokušaju podmirivanja kockarskih dugova svog muža.

- Kamatari su prijetili nasiljem kad nisam mogla platiti - brani se 62-godišnja Rotana, koja je tada zarađivala svega 1 dolar na dan.

- Oboljela sam zbog straha i brige oko dugova. Konačno, predala sam se - kazala je Rotana.

Ono što je proizašlo iz takve odluke jest poprilično čest slučaj u Kambodži. Drevno vjerovanje uzeto iz taoističke kulture kaže da seks s djevicama može produljiti životni vijek.

Keo je prvo odvedena doktoru na pregled, kako bi se potvrdilo da je njezin himen i dalje netaknut, s obzirom da mnogi trgovci seksualnim robljem često kirurški "liječe" žrtvin himen, kako bi ih mogli prodati nekoliko puta.

- Zatim sam odvedena čovjeku koji me kupio. S njim sam ostala tjedan dana, a za to vrijeme me silovao mnogo puta, i to bez kondoma - prepričava Keo.

Čovjek koji je kupio njezinu nevinost kupio je poznati kambodžanski političar, ali Keo i njezina majka odbijaju odati njegov identitet.

On je držao Keo u hotelu i posjećivao je dva ili tri puta na dan kako bi je silovao.

- Bio je užasno grub i nasilan - prisjeća se Keo.

Nakon tjedan dana pakla, Keo je imala masnice po cijelom tijelu, a iduća dva tjedna jedva je hodala i mokrila.

Iako je njezin slučaj zaista monstruozan, Keo je samo jedna od tisuće mladih Kambodžanki čija se nevinost prodaje svake godine, većinom istaknutim policajcima ili političarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:41