SKLONA KONTROVERZAMA

MANEKENKA I PLAYBOYJEVA ZEČICA ŠOKIRALA FOTOGRAFIJOM NAKON POŽARA U PARIZU 'Crkve gore... Dolazi nova era!'

 
Marisa Papen
 FACEBOOK

Belgijska manekenka Marisa Papen, koja je svojedobno pozirala za časopis Playboy, a pravu kontroverzu izazvala je nakon što se gola fotografirala u Vatikanu i ispred Zida plača u Jeruzalemu, sad je šokirala javnost neumjesnim komentarima na račun požara u pariškoj katedrali Notre-Dame.

- Crkve gore... Dolazi nova era! Možda i cjelokupna arhiva dječje pornografije završi u plamenu... - objavila je Marisa na društvenim mrežama i na sebe navukla neviđeni gnjev javnosti.

- Ja osobno ne idem u crkvu, ali tvoje slavljenje uništenja imovine apsolutno je neprihvatljivo! Osim toga, nije svaka crkva odgovorna za zlostavljanje koje si spomenula - napisala je manekenki jedna korisnica društvenih mreža.

- Zar nemaš nimalo suosjećanja za arhitekturu i povijest? - pitali su je pojedinci, a manekenka im je odgovorila: "Više volim stabla... Priroda se zna pobrinuti za sebe".

- Smijati se katedrali koja gori, zagovarati stabla, a neprestano si u avionu zbog svojih fotografiranja... Ti si zapravo loša za okoliš... I k tome si još i neukusna, jer 800 godina star spomenik koji gori jest tragedija, bez obzira na vrstu zgrade - ovo je samo jedan od bijesnih komentara ispod Marisinih objava.

- Već dugo ne pokazujemo nikakvo poštovanje prema prirodi. Osiromašili smo Zemlju kako bismo izgradili nešto u čast Boga - pokušala je objasniti Papen, ali bezuspješno.

Zvijezda časopisa Playboy nedavno je prepričala i dva potresna svjedočanstva o zlostavljanjima unutar Crkve - jedno je doživjela njezina bliska prijateljica kad joj je bilo samo šest godina, a drugo njezin dečko i to dok je bio ministrant.

- Ostala sam zgrožena i u suzama, nisam mogla vjerovati to što čujem... Baka me često vodila u crkvu, krštena sam, primila sam sakrament prve pričesti... Danas ne razumijem zašto Crkva i dalje ima toliko sljedbenika ako se zna što se sve događa unutar nje - zaključila je Papen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:46